Техніка

З гарантією бездоганної роботи

З гарантією бездоганної роботи

Обираючи кормозаготівельну техніку, українські аграрії роблять ставку на її надійність та ефективність.  

Компанія Pronar виробляє машини, з яких можна укомплектувати комплексну лінію для заготування, приготування й роздачі зелених кормів. До її складу входять: дискові косарки, сіноворушилки, граблі, прес-підбирачі й обмотувальник рулонів, кормороздавачі та спеціалізовані причепи (наприклад, для транспортування рулонів або біомаси), а також фронтальні навантажувачі з різним оснащенням, що агрегатуються з багатьма типами тракторів.

Усі машини з лінії для збирання зелених кормів, які спроеєктовано з високою ретельністю, пройшли випробування в Центрі досліджень і розробок у польових умовах і були протестовані фермерами. Багато з них були створені в різних версіях так, щоб кожен міг обрати модель, яка відповідає потребам і здатна забезпечити належну роботу в різних умовах і в господарствах різної площі.

Косарки завжди вважаються основними елементами лінії для заготовки зелених кормів. Справна косарка забезпечує швидкий і безаварійний хід робіт під час сінокосів. Дискові косарки виробництва Pronar відмінно підготовлені для роботи на будь-яких луках для скошування різних зелених угідь. Елементом, який робить їх універсальними, є чудові різальні бруси, спроєктовані й виготовлені конструкторами фірми Pronar. Їх виготовляють із матеріалів найвищої якості, наприклад, рама бруса — з конструктивної сталі, а її елементи, що витримують найвищі навантаження (повзуни, полози й диски), — із загартованої борної сталі. Диски на брусі оснащено ножами, які можна легко й швидко замінити. Комфорт роботи косаркою підвищується застосуванням шліфованих зубчастих шестерень, що зменшують рівень шуму. Замкнута рама (знижує ризик корозії) косарок Pronar додатково посилена внутрішнім профілем, що додає жорсткість. Елементи різального бруса, (повзуни та полози) значно полегшують роботу косарки навіть на нерівній місцевості. Однак, коли доходить до пошкодження, ці елементи можна легко замінити, бо модульна конструкція бруса має зручний доступ до окремих елементів.

Pronar виробляє різні моделі косарок із робочою шириною від 2,2 до 8,3 м.

Це:

• передньонавісні косарки (PDF300, PDF301 і PDF390, конструкція яких пристосована для агрегування з машиною Fortschritt);

• задньонавісна (PDK220 з бічним навішуванням і PDT260, PDT300 і PDT340 із центральним навішуванням і параметрами копіювання рельєфу ґрунту);

• двостороння (PDD830).

Велику частину цих моделей оснащено спушувачем сіножатей, що позначається в назві буквою «C» (PDF300C, PDF301C, PDT260C, PDT300C, PDD830C). Спушувач значно пришвидшує період сушіння скошеної зеленої маси. Така широка пропозиція дозволяє раціонально підібрати машини для будь-якого господарства.

Задньонавісні косарки Pronar оснащено ефективним гідравлічним протинаїздним захистом. У разі наїзду різального апарата на перешкоду (камінь, гілку) спрацьовує гідравлічний запобіжник, і все плече з різальним апаратом підіймається й відхиляється назад. Після подолання перешкоди запобіжник забезпечує автоматичне повернення плеча з різальним апаратом у горизонтальне положення. Оператор сам вирішує, встановити машину в робоче положення й далі працювати, або ж з міркування безпеки, можливо, треба її перервати й перевірити, що викликало перешкоду в безперервності роботи. 

У задньонавісних косарках Pronar можна вибрати одне з трьох транспортних положень:

• вертикально ззаду трактора;

• вертикально збоку;

• горизонтально ззаду.

Конструкція найбільшої задньонавісної двосторонньої косарки PDD830 забезпечує її встановлення у двох транспортних положеннях — вертикально збоку й горизонтально ззаду трактора. Це зручно як на дорогах (наприклад, якщо потрібно проїхати з немаленькою машиною під деревами або мостом), так і за маневрування на подвір’ї, де можуть стояти й інші (що займають місце) машини.

Косарки Pronar відмінно копіюють рельєф місцевості, від цього параметра істотно залежить ефективність роботи й подальший стан дерну, який буде швидко відростати. У задньонавісних косарках Pronar кут відхилення плеча вгору становить +18°, а кут нахилу –16°, у фронтальних косарках PDF300 i PDF300C ці значення становлять відповідно: +° і –10°, а в нових моделях PDF301 і PDF301C навіть +14° і –10°, що забезпечує їх чистішу роботу. Ці якості дозволяють точно копіювати рельєф місцевості, особливо на нерівній поверхні та на крутих схилах. Косарки, так само як й інші машини для заготівлі зелених кормів, постійно модернізують, бо конструктори Pronar розробляють усе кращі рішення, що вдосконалюють роботу цих машин.

Нагадаємо, Pronar — це підприємство, засноване понад 30 років тому в Польщі в невеликій місцевості Нарев. Сьогодні Pronar є безперечним лідером із виробництва та продажу машин й устаткування для сільського господарства, комунальних послуг, а також транспортної галузі з майже 50-відсотковою участю в польському ринку, найбільшим у світі виробником коліс для сільськогосподарської та комунальної техніки, елементів машинної силової гідравліки та пневматики, осі для причепів, а також сталевих профілів і пластмасових елементів.

У 2014 році компанія Pronar створила науково-дослідний центр — це наступний крок у розвитку інноваційного потенціалу підприємства. Тут ведеться робота над новими конструкціями, випробовується міцність і точність нових рішень, а також здійснюється ретельний контроль якості продукції. Про найвищу якість продукції дбають понад 70 конструкторів і 180 інженерів, що працюють у компанії.

Компанія має дилерську мережу у всіх країнах Європейського Союзу, Скандинавії та Росії. Продукція компанії експортується у понад 60 країн світу.

В Україні офіційним дилером кормозаготівельної техніки є АГРОМАРКЕТ+.  

Іоанна Есса
спеціаліст з міжнародної торгівлі компанії Pronar

журнал The Ukrainian Farmer, жовтень 2019 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону УкраїниПро авторське право та суміжні права”.
Використання
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ