Агромаркет

Випробування полем пройдено на відмінно

Випробування полем пройдено на відмінно

В Україні пройшов перший польовий тест-драйв нової моделі колісного трактора Fendt 936 Vario. Знайомство з тракторами третьої генерації організувала компанія «Цеппелін Україна», офіційний дистрибутор бренду Fendt корпорації AGCO.

  

Можливості новинки перевіряли в Кіровоградській області. Для роботи відвели 76 га чорнозему з оптимальною вологістю та пожнивними рештками соняшнику. Трактор працював із диско-лаповим агрегатом, ширина захвату якого 4 м.

 

На демонстрацію трактора Fendt 936 Vario в полі аграрії Кіровоградщини чекали ще із зими, оскільки познайомилися вони з новою моделлю на початку року в рамках всеукраїнського туру. Учасники заходу мали змогу попрацювати на тракторі, перевіривши в реальних умовах продуктивність, витрату пального, дотримання швидкості та якості обробітку ґрунту. Аграрії відзначили високу ефективність машини, а також комфорт за кермом. Не залишилося поза увагою вдале співвідношення ціна-якість і вартість обслуговування трактора.

 

Трактори Fendt збирають у Німеччині, використовуючи складники найкращих європейських виробників. В Україні доступними є чотири моделі й три комплектації. Єдина відмінність від європейських версій — відсутність системи очищування вихлопних газів із допомогою рідини AddBLUE.

 

На демопоказі аграріям було представлено трактор моделі Vario 936 у базовій комплектації Power. Щоправда, термін «базовий» є умовним для високотехнологічної машини. У стандарті клієнт отримує модернізований двигун номінальною потужністю 360 к. с., ефективну систему охолодження й унікальну безступінчасту трансмісію Vario та інші рішення — амортизований передній міст з амплітудою руху 30 см і продуктивну гідравлічну систему. Агрегат — візитна картка Fendt забезпечує найвищий коефіцієнт корисної дії в класі в польових умовах на швидкостях 8–16 км. Уже в базовій комплектація доступною є нова опція — реверсивний вентилятор. Комплектації Profi та Profi+ мають ширший перелік обладнання та систем. Зокрема, в топ-версії запропоновано інноваційну інтегровану систему підкачування шин VarioGrip, а також навігаційну систему для точного землеробства.

 

Польові випробування трактора відбулися на базі господарства ТОВ «Фед-Агро», що входить до промислової групи «Креатив» — партнера «Цеппелін Україна. Найближчі місяці протестувати оновлений Fendt зможуть інші Кіровоградські аграрії, що відповідає концепції компанії — бути ближче до клієнта!  

 

Коментар фахівця

 

Дмитро Баранов, продукт-менеджер із техніки Fendt, «Цеппелін Україна»

Нова модель колісного трактора Fendt 936 Vario має низку переваг. Амортизований передній міст з амплітудою руху 30 см дозволяє максимально копіювати ґрунт, зменшити коефіцієнт буксування коліс й отримати хороші економічні показники насамперед по пальному. Також конструктивною особливістю є те, що гідравлічна ванна коробки передач і гідравлічна система трактора розташовані окремо одна від одної. Тобто ми можемо під’їхати до другого трактора, причепити обладнання до трактора Fendt, не замінюючи трансмісійну оливу. Це перше. По-друге, інтервал заміни гідравлічного мастила коробки передач становить не 1500 мото-годин, а 2000. Тобто це також дозволяє заощаджувати на обслуговуванні машини. Гідравлічна система трактора має в стандартній комплектації насос продуктивністю 205 к. с. і чотири пари гідравлічних розподільників.

На цьому тракторі у цій комплектації встановлена унікальна опція — реверсивний вентилятор, який допомагає працювати за дуже важких умов на полі, коли є великий коефіцієнт пилу та бруду. Ця опція дозволяє обдути повністю двигун трактора. Можна встановити інтервал і тривалість обдування.

 

 

Наталія Войцехович,
менеджер з реклами та зв’язків з громадськістю

газета “АгроМаркет”, червень 2015 року

  

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ