Агромаркет

У тренді ефективність

У тренді ефективність

Інноваційні технології корпорації «Агроексперт Трейд», очолюваної Вікторією Лавренко, уже оцінили чимало українських фермерів та сільгосппідприємств.

Широка географія клієнтського досвіду цієї української корпорації, очолюваної Вікторією Лавренко, щороку поповнюється новими адресами. Серед партнерів і клієнтів «Агро­експерт Трейд» — і звичайні фермери, що працюють на власних паях, і міцні сільгосппідприємства, що наповнюють скарбницю районних громад, і навіть агрохолдинги. Ще б пак! Який господар не хоче домогтися вищої ефективності господарювання, збираючи мало не вдвічі вищі врожаї?!

Аби домогтися найвищої схожості насіння (до 98%), підприємство в Городищі застосовує інноваційні технології щадного поводження із зерном, очищаючи й калібруючи його. А щоб підвищити стійкість до стресових агрокліматичних умов та енергію проростання, зерно обробляють озоном. Це сертифікований у всьому світі дезінфектант, застосовуваний і в медицині, й у харчовій промисловості. Протягом 10 років Інститут рослинництва імені Юр’єва Української Академії аграрних наук разом із Національним науковим центром «Харківський фізико­технічний інститут» розробляли й дослід­жували механізм дії озону на насіння. З’ясувалося, що під час проростання й активації біохімічних процесів у зародку, коли на нього впливає продукт розпаду озону — атомарний кисень — обмін речовин активізується, тож така насінина має набагато вищу схожість. За умови передпосівного озонування кондиційного насіння можна навіть обійтися без подальшої обробки фунгіцидом. Щоправда, ці посівні властивості зберігаються в насінині тільки сім днів, тому аграрієві доведеться дуже ретельно спланувати строки сівби.

 
 

Ще один, суттєво триваліший за ефектом, метод, який застосовують на підприємстві в Городищі, — мікрохвильова обробка насіння. Мікрохвильове поле пригнічує фітопатогени насіння й комах, що дає змогу обійтися без передпосівного протруєння, заощадивши на отрутохімікатах. Оброблене насіння на 15–25%підвищує польову схожість культур, урожай може зрости на третину, а його екологічна чистота — в 1,5 раза (і це сотні тисяч прибутку).

Фокусуючись на цих надважливих для сільгоспвиробництва аспектах, корпорація «Агроексперт Трейд» успішно репрезентувала ринку свій комплексний інноваційний продукт. І попит на високо­якісне насіння зростає. Окрім очищення, калібрування й передпосівної підготовки зерна на насіння, фахівці надають компетентні рекомендації щодо вирощування сортів і гібридів, ефективність яких перевірено на практиці — наприклад, сої американської селекції, пшениці дворучки канадської, озимого та ярого ячменю канадського, гороху німецьких і словацьких сортів, соняшнику, проса жовтого й червоного, жита, тритикале й інших культур, на які корпорація може запропонувати вигідну ціну.

Як наголошує очільниця корпорації «Агроексперт Трейд» Вікторія Лавренко, запорукою успіху в полі передусім має бути висока культура землеробства. Оскільки ринок дедалі жорсткіше спонукає сільгоспвиробника знижувати собівартість господарювання, у тренді оптимізація й підвищення ефективності ведення агробізнесу. Розуміння цих потреб допомагає фахівцям фокусуватися на цих спільних цінностях і створювати свій продукт, базуючись на знан­нях й інноваціях.

 

газета “АгроМаркет”, квітень 2019 року

 

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ