Агромаркет

Точне землеробство — 2015

Точне землеробство — 2015

Як справедливо писав наш журнал The Ukrainian Farmer, криза може зменшити попит господарників на що завгодно, але аж ніяк не на науково-технічний прогрес. Підтвердженням цих слів стала конференція «Точне землеробство», яка нинішнього року відбулася на початку вересня на Київщині. Вона зібрала велику кількість як учасників, так і компаній-спонсорів, які висловили бажання підтримати цей захід і вкотре запропонувати аграріям інноваційні рішення.

 

Конференція була проведена в партнерстві з компанією «Агро-Регіон», яка підготувала не лише цікаву доповідь в перший день заходу («Результати роботи безпілотників у господарстві»), а й надала своє поле в Бориспільському районі для демонстрації застосування засобів точного землеробства на практиці.

 

Генеральним спонсором конференції, як і торік, виступила компанія «Трімбл», офіційним партнером — «Кейс», ексклюзивним партнером — «Геозіс», технічним партнером — «Квернеленд», спеціальним партнером — «Полетехніка»; інноваційним партнером — «АгріЛаб» і юридичним партнером — «ІМГ Партнерс».

 

Послухати доповіді спеціалістів і взяти участь в обговоренні питань, що стосуються найбільш передової ланки знань в аграрному виробництві, приїхали близько 100 агрономів, інженерів, директорів господарств, науковців, представників компаній, які працюють на ринку засобів для точного землеробства, дистанційного зондування та моніторингу в сільському господарстві.

 

Інформаційно насиченими та цікавими були виступи представників компаній, які реалізують технічні засоби й програмне забезпечення на ринку України. Зокрема, особливо хотілося б відзначити такі доповіді:

 

  • Системи та рішення для інформаційного менеджменту й дистанційного зондування землі — Сергій Демиденко (компанія «Трімбл»);
  • Нове покоління тематичних рішень AFS Connekt — Микола Чорнонос (компанія «Кейс»);
  • Як супутникові технології допомагають аграріям заощаджувати ресурси й ухвалювати ефективні рішення — Інеса Вурей (компанія «Геозіс»);
  • Економічна та технологічна ефективність машин із системою Geo Соntrol — Максим Боднар (компанія «Квернеленд»);
  • Точне землеробство як найдохідніша технологія — Дмитро Граца, Олександр Олійник (компанія «Полетехніка»);
  • Досвід використання елементів точного землеробства в Америці — Ярослав Бойко (компанія «АгріЛаб»);
  • Гарантовані механізми збереження земельного пулу — Микола Струць (компанія «ІМГ Партнерс»).

Справжньою родзинкою першого дня конференції були виступи спеціалістів агропідприємств, які розповіли про досвід упровадження систем точного землеробства, а також відповіли на численні запитання. Зокрема, це були Костянтин Шитюк і Валерій Доценко (ГК «Кернел»), Денис Верхняцький (корпорація «Сварог Вест Груп»), Микола Груздо (ФГ «Світанок»).

 

На другий день учасники конференції протягом кількох годин спостерігали за практикою застосування різноманітних технічних засобів точного землеробства — систем автоматичного розвороту посівного агрегата, сівалки з відключенням окремих висівних секцій, безпілотного літального апарата, мобільного пробовідбірника тощо.

 

Усі, хто взяв участь в роботі конференції, відзначили її високу інформаційну насиченість, актуальність представлених даних, а також комфортні умови для плідної та ефективної роботи, що їх створили організатори заходу. 

 

 

журнал “The Ukrainian Farmer”, жовтень 2015 року

   

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ