Агромаркет

TalentA підтримає проєкти сільських жінок-фермерок

Мешканки сіл і селищ, зайняті в агровиробництві (незалежно від статусу й масштабів діяльності), мають унікальну можливість надати драйву власній справі та зробити щось корисне для своєї громади – за сприяння програми TalentA. Про її початок було оголошено на засіданні Медіа Клубу Corteva Agriscience.

«Ініціюючи програму TalentA, компанія Corteva Agriscience підтримує наші корпоративні цілі сталого розвитку заради добробуту спільнот та ставить перед собою низку завдань, – зазначила менеджер з корпоративних комунікацій у Центральній і Східній Європі компанії Corteva Agriscience Анна Бабіч.

За її словами, завдяки використанню сучасних інструментів комунікацій стане можливим посилити поінформованість і спроможність сільських жінок, зокрема, жінок-аграріїв, щодо підприємництва, можливостей доступу до фінансів та інформації. Реалізація цієї просвітницько-навчальної програми має на меті допомогти жінкам розвивати, осучаснювати, робити конкурентоспроможним, ефективним та креативним свій бізнес, забезпечуючи його сталість та позитивну динаміку. Крім того – сприятиме поліпшенню продовольчої безпеки громад і вирішенню відповідних потреб шляхом надання переможницям грантів для їх реалізації.

Упродовж літа 20 учасниць, що подолають конкурсний відбір, безкоштовно навчатимуться в онлайн-хабі TalentA під керівництвом фахових експертів та менторів. Навчальний курс базуватиметься на реальних потребах фермерок (їх визначали у ході глибинних інтерв’ю з представницями цільових аудиторій у квітні 2020-го).

В основу занять закладено метод дизайн-мислення – техніка творчого вирішення проблем, що допоможе учасницям краще зрозуміти себе та свій бізнес, генерувати нові ідеї та проєкти, швидше навчатися та втілювати нові знання й навички у життя. Три найкращі проєкти, розроблені учасницями програми TalentA, відзначать фінансовими грантами: 1 місце – 5000 дол. США; 2-ге – 4000; 3-тє – 3000 дол. Урочисте нагородження переможниць запланували на Всесвітній день сільських жінок – 15 жовтня 2020 року.

Від імені компанії Corteva Agriscience пані Анна Бабіч висловила вдячність усім партнерам за їхню підтримку та надану експертизу.

Освітньо-грантова програма TalentA заснована за ініціативи й фінансування міжнародної науково-дослідницької компанії Corteva Agriscience та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), Центру «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» й Громадської організації «Всеукраїнська Рада Жінок-Фермерів».

Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, як зазначив заступник представника Фонду Павло Замостьян, вітає розширення можливостей жінок, які працюють у сільському господарстві, та підтримує ініціативу Corteva з надання їм додаткових можливостей у реалізації й економічній незалежності.

Створення умов для повноцінної участі сільських жінок в економічному житті, за словами заступника голови офісу ФАО в Україні Михайла Малкова, є одним із пріоритетних напрямків Національної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій. ФАО визнає ту різноманітну роль, яку відіграють жінки у сільському господарстві та розвитку сільської місцевості. Їхній потенціал для досягнення позитивних змін має неабияке значення.

Центр «Розвиток КСВ» вже понад десять років розвиває соціальну відповідальність бізнесу в Україні, зокрема з питань гендерної рівності та створення умов для розвитку підприємництва, – підкреслила голова правління організації Марина Саприкіна. На її переконання, об’єднавши зусилля компаній, держави та громадськості, можна досягнути сталих змін.

 «Програма TalentA надає унікальну можливість досягти стратегічних цілей організації у розробці ключових послуг та нових проєктів, – упевнена очільниця «Всеукраїнської Ради Жінок-Фермерів» Людмила Клєбанова. – Як партнер програми TalentA, громадська організація отримує нові необхідні знання про інноваційні моделі з розвитку жіночого підприємництва та налагодження конструктивного діалогу з владою з метою формування гендерно-чуйної політики для покращення місцевого бізнес-середовища у сільських громадах».

Україна стала другою країною, де реалізується програма TalentA. У 2019 році компанія Corteva Agriscience разом із Федерацією асоціацій сільських жінок Іспанії (FADEMUR) започаткували в Іспанії цю освітньо-інноваційну програму для жінок-новаторів, зайнятих у сільському господарстві. В Іспанії проєкт-переможець отримав фінансову підтримку Corteva Agriscience, а авторки двох проєктів-фіналістів пройшли навчання за програмою, підготовленою FADEMUR у співпраці з Corteva. Дебют програми став дуже успішним, тому було ухвалено рішення розпочати програму в Україні, надавши доступ до навчання та грантових фондів більшій кількості учасниць.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ