Агромаркет

Свинокомплекс-2015

Свинокомплекс-2015

У країнське свинарство закінчує 2015 рік з відчутними втратами. Переважно це стосується сходу країни, де частина підприємств галузі опинилася за лінією розмежування з терористами, і наразі незрозуміло, враховувати їхню діяльність в офіційних зведеннях чи ні. Крім того, через фінансові проблеми загальні показники продуктивності вітчизняного свинарства дещо впали. Зменшився також і внутрішній попит на м’ясну продукцію: україніці знову побіднішали. До позитивних моментів можна зарахувати зменшення до мінімуму імпорту свинини, який становив для наших свинарів неабияку конкуренцію.

Ці передумови і є тією базою, на якій треба будувати подальшу стратегію розвитку галузі. А розвиватися є куди, особливо з урахуванням експортних перспектив, які потроху перетворюються на реальність.

У свинарстві розвиток починається з організації відтворення, тобто з репродуктора: саме тому галузеву конференцію журнал The Ukrainian Farmer вирішив назвати «Все про репродуктор». Допомогли нам в організації цього заходу такі спонсори: генеральний спонсор — компанія «КУН», партнер з ветеринарії — «Сева Санте Анімаль Україна», офіційний партнер — «Українські ветеринарні технології», спеціальний партнер — «Біовета», партнер із годівлі тварин — «Текро».

Конференція викликала чималий інтерес серед свинарів-практиків, яких прибуло понад сотню: зоотехніки, ветлікарі, директори господарств, фермери, представники компаній і науковці з великим інтересом заслуховували доповіді, ставили гострі запитання та зав’язували дискусії. Зокрема, великий інтерес аудиторії викликали такі доповіді:

• «Ефективне застосування техніки у свинарстві» — доповідач Віктор Сич (компанія «КУН»);

• «Менеджмент репродукції — ключ до успіху» — доповідач Володимир Чаркін (компанія «Сева»);

• «Профілактика африканської чуми свиней. Управління свинофермою за допомогою сучасного програмного забезпечення» — доповідачі Віктор Тисячний і Віталій Соколов (компанія «Текро»);

• «Захворювання легень свиней. Хвороба Гласера» — доповідач Павел Раска (компанія «Біовета»);

• «Асоційована респіраторна інфекція у свиней» — доповідач Віктор Баранов (компанія «Українські ветеринарні технології»).

Не були байдужими учасники до виступів таких практиків галузі:

• Сергій Гнатюк — доповідь «Сучасний стан і перспективи свинарської галузі в Україні»;

• Олександр Бабань — доповідь «Причини неплідності та можливі шляхи її профілактики»;

• Юрій Момот — доповідь «Основні аспекти успішного свинарства»;

• Вікторія Пилипець-Романюк — доповідь «Крупнопліддя чи багатопліддя: що радить економіка»;

• Олександр Похваленко — доповідь «Основні помилки у проектуванні родильного приміщення».

Учасники конференції зазначили високу інформаційну насиченість доповідей, актуальність представлених даних, а також якісну роботу організаторів заходу, що змогли створити умови для плідної та ефективної роботи.

 

 

 

журнал “The Ukrainian Farmer”, листопад 2015 року

  

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
11
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ