Техніка

Сучасні рішення KRONE для найефективнішої заготівлі кормів 

Нагодувати ВРХ

Нагодувати ВРХ
Дискова косарка EasyCut TS/TC

Сучасні рішення для найефективнішої заготівлі кормів 

Нові й дуже невеселі реалії на ринку зерна мають супутній, хоча й давно очікуваний ефект. Дедалі більше агровиробників звертають увагу на раніше другорядний напрям розвитку рослинницьких господарств, а саме — на вирощування ВРХ. Своєю чергою, це зумовлює правильний вибір сучасної техніки для заготівлі кормів. 

Велике значення має орієнтація на технології провідних виробників кормозаготівельних машин й агрегатів, адже це їхня пряма спеціалізація. Такі відомі компанії, як німецька KRONE щороку вдосконалюють свою широку лінійку моделей, починаючи з невеликих косарок і закінчуючи потужними самохідними комбайнами. 

У такому разі варто детальніше придивитися до можливостей сучасної кормозаготівельної техніки на прикладі лінійки KRONE. 

Почнімо саме із причіпних дискових косарок EasyCut TS/TC, що мають надзвичайно універсальне гнучке застосування, і нині їх пропонують із новою концепцією рами оригінальної конструкції. Ці косарки мають різні варіанти навішування дишля, три різних плющили, поперечний стрічковий транспортер Collect у додатковій комплектації, а також широкий спектр іншого додаткового оснащення. 

Це можуть бути моделі з бічним (TS) і центральним дишлем (TC). Тут наявний міцний, круговий заварений косильний брус із великими шестернями та системою оптимального перекриття дисками на будь-якій урожайності SmartCut. Доступне скошування без смуг з особливо широким перекриттям траєкторій руху ножів із системою подвійного ведення для найкращого копіювання рельєфу ґрунту. 

Своєю чергою, бітерна (CV) або вальцева (CR) плющили призначено для швидкого та рівномірного висихання зібраного матеріалу. Поперечний стрічковий транспортер Collect у додатковій комплектації потрібен для вищої універсальності під час укладання валка. 

Роторний валкувач KRONE Swadro

Дуже цікавим технічним рішенням є роторні валкувачі KRONE Swadro з бічним укладанням. Фактично з роторними валкувачами KRONE Swadro S і TS компанія KRONE пропонує найбільший асортимент продукції в цьому сегменті. Починаючи з однороторних валкувачів для невеликих ділянок і закінчуючи Swadro TS 970, єдиними у своєму роді у світі трироторними валкувачами, створеними для максимальної ефективності та продуктивності збирання кормів. Зазначимо, що Swadro TS 970 є найбільшим у світі роторним валкувачем з однобічним укладанням. Загалом компанія KRONE пропонує у цьому сегменті робочу ширину захоплення від 3,50 до 9,70 м, до того ж кожну машину можна оснастити індивідуальною конфігурацією додаткового обладнання. 

Зазначимо, що в новому сезоні компанія KRONE додає до своєї лінійки валкувачів три нові однороторні моделі —  Swadro S 380, Swadro S 420 і Swadro S 460. Спільною для всіх типів є триточкова навіска, до того ж KRONE робить ставку на компактну, коротку конструкцію навішування з балансувальним коромислом. 

Нові валкувачі переконливі й з боку експлуатації: вони мають зручне складання та регулювання фартуха, налаштування висоти ротора з міліметровою точністю тощо. 

Прес-підбирач Comprima

Рулонні прес-підбирачі Comprima давно вже перетворилися на еталонний стандарт машин, придатних для багаторічної експлуатації навіть за найскладніших умов. 

У наявності є три різні пресувальні камери та напрямний транспортер із W-подібно розташованими зубцями. Можна обрати машину на вибір із високопродуктивним подавальним ротором або різальним апаратом — з 17 або 26 ножами. Причому зібрану зелену масу може накрити сіткою та плівкою задля кращого зберігання. 

Такі інновації, як підбирач EasyFlow і нова пресувальна система NovoGrip із гумовими ременями, армованими тканиною і з поперечними планками, забезпечують вищу щільність пресування і пропускну здатність. Своєю чергою, плавний хід механізму знижує зношування й витрати на технічне обслуговування машини. 

Якщо господарству потрібна підвищена продуктивність роботи в заготівлі сіна та соломи, варто звернути увагу на прес-підбирачі KRONE BiG Pack. Модель спроможна формувати або величезні тюки з BiG Pack HDP II, або до дев’яти маленьких тюків, акуратно скріплених системою MultiBale в один великий тюк на машинi BiG Pack 870 або 1270. Це унікальне конструктивне рішення, яке може стати дуже зручним рішенням для аграрія. 

Прес-підбирач KRONE BiG Pack

Зазначимо також варіаційну систему заповнення й нерегульований підбирач EasyFlow із подавальним вальцем і механічним приводом (підбирач Active), а також наявність багатьох інших передових технологічних рішень. Це, скажімо, електронна система регулювання пресування для рівномірно ущільнених тюків, різальні апарати XCut і VariCut. 

Також фронтальний подрібнювач PreChop для оптимальної довжини подрібнення зручних окремих тюків в одному великому BaleCollect. Установлений безпосередньо на задній частині прес-підбирача візок призначено для ефективнішого збирання тюків. 

Завдяки восьми подвійним вузлов’язачам на BiG Pack HDP II цей преспідбирач досягає до 70% більшої продуктивності або до 10% більшої щільності тюків (220 кг/м. СМ). 

Кормозбиральні комбайни KRONE BiG X давно вже встановили справжній еталон якості у своєму сегменті, причому надзвичайно широка лінійка дає змогу підібрати агрокомпанії оптимальну модифікацію з боку потужності та технологічності. 

Кормозбиральний комбайн KRONE BiG X

Менший сегмент BiG X BiG X 480, 530, 580 та 630: це компактні кормозбиральні комбайни від KRONE потужністю від 490 до 653 к. с. Вони відповідають найвищим вимогам щодо якості подрібнення, продуктивності, вантажно-розвантажувальних операцій і комфорту. 

Двигун із гарантованою потужністю від 490 до 653 к. с., 6 подавальних вальців для надійності та якості подрібнення з діаметром 250 мм і шириною 570 мм для інтенсивного дроблення зерна є найнадійнішим і найзручнішим рішенням на ринку. 

Системи KRONE VariLOC для універсального довгого або короткого подрібнення кукурудзи, а також KRONE VariStream забезпечують безперебійну дальнiсть подачi якісної зеленої маси. 

Для високої якості подрібнення кормів вирішальною є не лише кількість ножів, а й товщина рослинної маси, а також ширина подрібнювального барабана. Тому KRONE пропонує для BiG X 480, 530, 580 і 630 подрібнювальний адаптований барабан завширшки 630 мм, щоб забезпечити гарантовано відмінну якість подрібнення. 

Своєю чергою, більший сегмент кормозбиральних комбайнів BiG X 680, 780, 880 та 1180 пропонує ще вищі можливості для агровиробників. Це надзвичайно потужні кормозбиральні комбайни від KRONE потужністю від 687 до 1156 к. с. Вони переконливі не лише завдяки своїй високій продуктивності та якості подрібнення, а й також завдяки комфорту роботи та зручності керування. 

Тут також передбачено шість вальців для надійності та якості подрібнення MaxFlow, подрібнювальний барабан із 20, 28, 36 ножами. KRONE VariQuick для швидкого переоснащення для роботи із зернодробаркою та механізоване навішування приставок завдяки арковому захопленню. 

Зазначимо також незалежну підвіску коліс для екстремальної маневровості, а також комфортабельну кабіну з регулюванням висоти для оптимального огляду 

Також слід звернути увагу на абсолютно нові кормозаготівельні рішення KRONE, які є доступними й для українських фермерів. Наприклад, прес-підбирач KRONE VariPack із ремінною камерою пресування було розроблено спеціально для роботи із сухим матеріалом. Він характеризується відносно простою конструкцією, а також високою продуктивністю та щільністю пресування. 

Тут установлено підбирач EasyFlow без напрямної доріжки з невеликою кількістю рухомих частин, інтегральний ротор та інтегральний різальний ротор для максимальної продуктивності. Передбачено особливо комфортне обслуговування завдяки повністю автоматичному централізованому змащуванню ланцюгів мастилом та консистентному мастилу основних рухомих деталей. 

Напрочуд цікавим й оригінальним рішенням є і GX — універсальні транспортні причепи місткістю 44 або 52 м.. KRONE GX позиціонується як справжній універсал серед транспортних причепів і може використовуватися для перевезення сільськогосподарських вантажів будь-якого типу. Виробник наголошує, що цю модель можна застосовувати цілий рік, незалежно від сезону та транспортних потреб, тому не потрібно докуповувати якісь інші причепи. 

Універсальний транспортний причеп KRONE GX

Тут слід звернути увагу на унікальну функцію, аналогів якій не існує, ExactUnload — розвантаження згідно з маршрутом. За допомогою цієї системи GX повністю автоматично розвантажується на задану довжину від 10 до 100 м. ExactUnload активно підлаштовує у своїй швидкість розвантаження під швидкість трактора. Таке рівномірне розміщення матеріалу, що транспортується, особливо корисне для створення силосних буртів або для дозованого розвантаження в полі.   

Інші статті в цьому журналі
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
1
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ