Овочі-Ягоди-Сад

БК «ВИМАЛСПЕЦБУД» виробляє обладнання для підготовки та переробки картоплі

Сортувальні комплекси для картоплі

Сортувальні комплекси для картоплі

БК «ВИМАЛСПЕЦБУД» виробляє обладнання для підготовки та переробки картоплі: сортувально-приймальний бункер R-SORT потужністю 60 т/год і сортувальний комплекс TWIN SORT SC-10, які вже внесено в перелік вітчизняної сільгосптехніки та обладнання, придбання якої підлягає компенсації державою в розмірі 25% вартості.  

СТВОРЕНІ КАРТОПЛЯРАМИ ДЛЯ КАРТОПЛЯРІВ 

Віктор Лазар

Віктор Лазар, засновник групи «ВИМАЛ», розповів: 

— Ми створили сортувальні машини двох типів: для великих господарств із продуктивністю до 60 т/год і менш потужну лінію для дрібних та середніх фермерів продуктивністю 10 т/год. Далі будемо працювати в тому ж напрямку, оскільки бачимо, що попит на нашу техніку є. Завдяки тому, що нашу продукцію включили до державної програми, яка передбачає відшкодування вартості вітчизняної сільгосптехніки та обладнання, наші сортувальні машини будуть на 300–350 тис. гривень дешевшими від початкової ціни. Також ми будемо дослухатися до побажань фермерів, щоб і надалі вдосконалювати розроблені моделі. 

R-SORT 

R-SORT — це сортувально-приймальний бункер потужністю 60 т/год, створений для великих господарств. Ці бункери виконують функцію буфера і забезпечують очищення під час сортування продукту за розміром. Об’єм приймального бункера 10 м3, що в поєднанні з продуктивністю до 60 т/год робить його на 80% ефективнішим порівняно із сортувальними машинами малого об’єму. Спеціально розроблена конструкція бункера дозволяє розподіляти потік продукту, забезпечуючи його максимально рівномірну передачу на пристрій для відділення решток ґрунту та гарантує безперервне транспортування далі по лінії. Додатково посилені борти й корпус бункера витримують великі навантаження. Відсутність гострих елементів і наявність гуми на корпусі унеможливлюють травмування продукту під час вивантаження та захищають конструкцію від пошкоджень. 

R-SORT

R-SORT забезпечує якісне та ретельне фракціонування. Кожен модуль являє собою конструкцію із розсувних поліуретанових вальців. Завдяки м’яким, стійким до спрацювання спіральним вальцям досягається найбільш дбайливе поводження з продуктом і посилюється ефект сепарації. Крім того, вони запобігають застряганню каменів і намотуванню бадилля. 

R-SORT має ефективну технологію відцентрового очищення CareClean+, що дозволяє швидко відокремити бруд від вальців завдяки їхній максимальній частоті обертання. 

Посилена колісна база R-SORT та надійний механізм складання бортів дає повну свободу в пересуванні й забезпечує полегшену мобільність обладнання. 

TWIN SORT SC-10 

Сортувальний комплекс TWIN SORT SC-10 для післязбиральної обробки картоплі призначений для відділення від вороху бульб картоплі ґрунтових, рослинних та інших домішок, уражених хворобами і пошкоджених бульб. Комплекс забезпечує сортування бульб на дві фракції та вивантаження їх у контейнери, кагати або приймальні механізми пакувальних машин. 

Продуктивність сортувального комплексу TWIN SORT SC-10 задовольняє вимоги середніх і невеликих господарств (до 10 т/год). 

Конструкція легка в пересуванні і стійка, цьому сприяють невеликі гумові колеса та опорні стійки. Обладнання може працювати не тільки під дахом, а й просто неба, якщо існує можливість подачі напруги. Робочі місця огороджені поручнями та обладнані системою освітлення. 

Принцип роботи сортувального комплексу TWIN SORT SC-10 дуже простий і зрозумілий. Завантажувальний транспортер із приймальним бункером подає картоплю на решітки (сита) картоплесортувалки. Картопляна сортувалка складається з двох решітних станів, що рухаються зворотно-поступально. Це дозволяє сортувати картоплю на різні фракції. Велика і середня картопля подаються на інспекційний стіл. 

Ревізійний стіл складається з транспортера, розділеного дільником на дві частини, призначені для приймання двох основних фракцій картоплі (великої і середньої). Це робить можливим ручне вибирання пошкодженої картоплі і каменів. На виході стіл забезпечений чотирма патрубками по два на кожну фракцію. На патрубки закріплюються мішки для затарювання відсортованої картоплі. 

ПРОСТОТА Й ЕКОНОМІЧНІСТЬ 

Сортувальний комплекс R-SORT вже випробував Сергій Оленюк у своєму фермерському господарстві «А-ВІТА» Чернігівської області. 

— R-SORT найбільше вразив мене простотою в експлуатації та, звичайно, ціною, — прокоментував свій досвід Сергій Оленюк. — Колеги, що приїздили до мене і спостерігали за роботою комплексу R-SORT, висловлювали своє зацікавлення і бажання придбати й собі такий приймально-сортувальний бункер. І я настільки задоволений, що можу сміливо рекомендувати цю сортувальну лінію. Вона чудово відпрацювала сезон і доволі економічна з погляду енергозатрат. 

Щодо співвідношення ціни та якості порівняно з європейськими аналогами, фермер висловився так: 

— Про ціну й мови немає! На 50% дешевше. Якість цього вітчизняного обладнання — однозначно на європейському рівні. 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ