Овочі-Ягоди-Сад

Солодкі та суперсолодкі новинки від «МАЙ Сід»

Солодкі та суперсолодкі новинки від «МАЙ Сід»

Гібриди «МАЙ Сід» – у пріоритеті вибору для виробників, які орієнтуються на свіжий ринок та переробку, адже компанія має у своєму портфоліо як солодкі, так і суперсолодкі пропозиції.  Марія Михно   

 
 

Компанія «МАЙ Сід» з 1978 року активно працює в галузі створення та виробництва нових сортів і гібридів овочевих, зернових, технічних і кормових культур. Насіння гібридів солодкої кукурудзи від «МАЙ Сід» ідеально адаптоване під ґрунтово-кліматичні умови місцевості, в якій воно буде висіватися, що є результатом ретельної багаторічної роботи фахівців компанії. В асортименті є гібриди як для свіжого ринку, так і для переробки.   

«МАЙ Сід» збільшує ринкову частку в Україні за рахунок гібридів солодкої кукурудзи зі свого асортименту. Дімакс F1 у солодкому сегменті та Вега F1 у суперсолодкому дають високі результати в умовах українських полів. Оскільки компанія переконана в значному потенціалі української аграрної галузі, у 2018 році вона подала заявки на реєстрацію чотирьох нових гібридів суперсолодкої кукурудзи. У 2020 році ці гібриди будуть запропоновані українським виробникам: вони мають багато переваг, серед яких ранньостиглість, надзвичайна стійкість до стресових чинників, відмінний смак, тривалий термін збереження товарних якостей на полицях, мінімальні втрати під час транспортування й зберігання.   

 

Ісмаїл Чакір

Директор із продажу та маркетингу овочевих культур компанії «МАЙ Сід» Ісмаїл Чакір розповів про результати вирощування солодкої кукурудзи українськими фермерами у сезоні 2018 року, про основні тренди прий дешнього сезону-2019 та надав інформацію про нові гібриди солодкої кукурудзи, які нині проходять реєстрацію в Україні.   

Які результати вирощування гібридів кукурудзи від компанії «МАЙ Сід» в Україні в 2018 році? Чи задоволені фермери урожаєм?  

 

— За даними, що надходять від наших клієнтів-виробників, урожайність гібридів солодкої кукурудзи «МАЙ Сід» у сезоні 2018 року в середньому становила від 17 до 20 т/га. Виробники та переробники, які віддають перевагу нашим гібридам, задоволені якостями качанів. Їх цілком влаштовує те, як гібриди проявили себе в польових умовах та під час післязбирального періоду, зокрема на зберіганні.   

Зазначу, що наші гібриди в солодкому й суперсолодкому сегментах активно використовуються як для свіжого ринку, так і для переробки. Вони характеризуються високими адаптаційними можливостями для українських кліматичних та ґрунтових умов, стійкі до стресових чинників під час вирощування і водночас забезпечують високі прибутки як для виробників, так і для покупців завдяки подовженій тривалості зберігання, мінімальним втратам якості під час транспортування.  — Про які актуальні тенденції у вирощуванні солодкої кукурудзи у 2019 році можна говорити вже сьогодні?   

 

— В Україні, як і в усьому світі, стабільно зростають площі під солодкою кукурудзою для свіжого ринку. Щороку звичка споживання солодкої кукурудзи укріплюється в кулінарних традиціях українців, розширюються смакові уподобання. Так, поступово виробники переходять із солодких гібридів до суперсолодких: їх потребує і свіжий ринок, і переробники. Суперсолодкий сегмент показує щорічне зростання на рівні 12–15%.   

Зазвичай очікування виробників, переробників та покупців свіжої овочевої продукції дещо відрізняються. Як вдається задовольнити вимоги всіх учасників ринку?   

 

— Покупці хочуть отримати якісний і смачний продукт за оптимальні гроші, причому протягом максимально тривалого сезону. Натомість для виробників (і значною мірою для переробників) важливими є такі критерії: врожайність, раннє збирання, стійкість до хвороб, здатність гібридів витримувати стресові умови. Для переробників одним із ключових показників є вихід зерна з качана. Відповідно, найбільший попит мають гібриди, властивості яких відповідають очікуванням і виробників, і покупців. Компанія «МАЙ Сід» завдяки великому досвіду навчилася створювати такі продукти.   

Які гібриди солодкої кукурудзи від «МАЙ Сід» нині проходять реєстрацію в Україні? У чому їхні особливості?   

 

— Наразі в Україні проходять реєстрацію чотири нові гібриди цукрової кукурудзи «МАЙ Сід». Ми надаємо додаткові переваги сектору солодкої кукурудзи в усьому світі завдяки нашим розробкам: у суперсолодкій ранньостиглій групі — Карамело F1 і Барон F1, у середньоранній групі — Хан F1 і Мірза F1. Нові гібриди зможуть задовольнити актуальні потреби як переробних підприємств, так і свіжого ринку за рахунок відмінних смакових якостей, кращої стійкості до транспортування та гарних показників періоду збирання й зберігання. Завдяки оптимальному поєднанню основних характеристик ці та нові гібриди від «МАЙ Сід», що невдовзі з’являться на українському ринку, будуть активно нарощувати свою присутність в Україні.  

Марія Михно

журнал “Плантатор”, березень 2019 року

   

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “Плантатор” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 
 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ