Овочі-Ягоди-Сад

Сігнум® на захисті кісточкових та ягідних культур від хвороб

Сігнум® на захисті кісточкових та ягідних культур від хвороб

Пріоритетним напрямом сучасного розвитку плодівництва в Україні є впровадження інтегрованого захисту рослин. У нинішніх умовах інтенсифікації виробництва плодів у інтегрованих системах захисту домінуючим вважається хімічний метод, оскільки він є і порівняно простим у застосуванні, і достатньо ефективним.

Розвиток інфекційних хвороб починається з ураження рослин збудником хвороби. Безпосередньо після ураження розвиток хвороби протягом деякого періоду протікає приховано, без зовнішніх ознак. Лише через деякий час на уражених органах або на всій рослині проявляються симптоми захворювання.

До основних хвороб кісточкових культур належать:

  • борошниста роса персика (Sphaerothec pannosa Lev. f. persicae Woronnich)
  • моніліоз кісточкових культур при пошкодженні квітів та плодів (Monilia fructigena Pers., М. сіnеrеа Bonord. f. mali Worm.)
  • клястероспоріоз кісточкових при пошкодженні листя та плодів (Clasterosporium carpophilum Aderh.)
  • кучерявість листя персика (Taphrina deformans Tul.)
  • полістигмоз сливи (Polystigma rubrum Sacc.)
  • кокомікоз вишні й черешні (Coccomyces hiemalis Higg.)
  • різні види гнилі та ін.

Найбільш шкодочинна хвороба на ягідних культурах в Україні — борошниста роса. Хвороба проявляється у вигляді борошнистого нальоту на листках і черешках, який складається з грибниці і спороношення. Пізніше листки скручуються, зовнішній їх край стає бронзово-рожевим. Уражені ягоди ніби обсипано білим порошком, вони припиняють рости і можуть засохнути. Збудник хвороби зимує на рослинних рештках і уражених частинах рослин.

Для боротьби з цими хворобами компанія BASF пропонує садівникам препарат Сігнум® – комбінований фугіцид для захисту кісточкових та ягідних культур від комплексу основних хвороб.

Препарат високоефективний у захисті рослин при різному інфекційному навантаженні, а також при низьких температурах. Сігнум® швидко поглинається рослиною і не змивається дощем, він нефітотоксичний, діє проти зимуючих стадій збудників хвороб. Обприскування препаратом проводять в залежності від вегетаційного періоду, в період вегетації й аж до збирання врожаю. Препарат має неперевершену лікувальну дію із захисту плодів від механічних пошкоджень і граду .Препарат надійно захищає ягоди від сірої гнилі та покращує лежкість і транспортування їх.

Переваги препарату

  • Висока біологічна ефективність у боротьбі з усіма основними хворобами плодових культур
  • Вбудована система антирезистентності завдяки комбінації двох діючих речовин із різними механізмами дії
  • Тривала захисна та лікувальна дія
  • Можливість застосування під час цвітіння
  • Позитивний вплив на величину та якість урожаю
  • Позитивний вплив на лежкість плодів після збирання врожаю

Найбільш ефективним є обробіток кісточкових культур у період їх квітування (коли проходить масове зараження збудниками хвороб, особливо під час дощів).

Препарат Сігнум® високоефективний для застосування на волоському горіху проти бурої плямистості, філостикозу та альтернаріозу. Перший обробіток проводять на початку зав’язування плодів (горішок). Другий на початку червня коли є загроза розвитку бактеріальних хвороб.

Позиціонування препаратів BASF у системі захисту насаджень кісточкових

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ