Овочі-Ягоди-Сад

Споживач не замислюється, де саме вирощене яблуко, головне — його розмір, якість та вигляд

Плідний результат

Плідний результат

Споживач не замислюється, де саме вирощене яблуко, головне — його розмір, якість та вигляд. Наша задача — щоб лише якісний продукт потрапив на ринок.  

Ручне прорідження зазвичай розтягується у господарстві на місяць. Додаємо сюди людський фактор — все буде якісно проріджено лише у зоні очей, а верхівку дерева людина може не дорідити. Хімічне прорідження — ви зробили та забули, більш того — отримали не тільки якісні плоди поточного року, а уникнули періодичності на майбутнє. 

Хімічне прорідження можна зробити під час цвітіння за допомогою АТС, тіосульфату аммонію, який продається в Україні у рідкій формі, або тіосульфату кальцію, який спалює неопилені квітки — це дещо важко прорахувати та осмілитись це робити, але треба щоб він завжди був під рукою, щоб ви могли вплинути на зав’язування ваших плодів на 10% або якщо вам пощастить на 30%. 

Після цвітіння можна використати у великій кількості отилоцтову кислоту, яка може прорідити 10–15% зав’язі. Після того можна використати до 7 мм амітину, який може забрати 10–15% зав’язі. І коли розмір плоду наближається до 8–9 мм, можна використовувати препарат Globaryll на основі 100 г/л 6-бензиладеніну. Завершити можна етефоном — до 24 мм плоду. Далі ручна доробітка. Рекомендація не означає, що треба використовувати всі ці препарати, можна комбінувати. Наприклад, АТС та Globaryll, або амітин плюс Globaryll. 

Globaryll використовується, коли розмір плоду досягає 10 мм і ви бачите, що вам точно треба проріджувати. Препарат фактично є гормоном цитокінін, який збільшує розмір плодів шляхом активного поділу клітин, що дозволяє залишити лише найбільші та якісні плоди. Globaryll абсолютно безпечний для рослин та практично неможливо провести надмірне прорідження. 

ФОРМУЛА ЕФЕКТИВНОСТІ 

Препарат Globaryll, який пропонує наша компанія, дає можливість зробити прорідження при розмірі плодів до 10–16 мм, а інколи і трохи більше, до того ж у вас ще й є час, щоб прийняти вірне рішення. Цей час потрібний, щоб спрацював препарат. Для цього треба багато складових — найважливіші з них, це кислотність води (у межах 5,5 pH) та висока температура повітря (від 18°C), яка дозволяє відбуватись якісному прорідженню. Гормональному продукту треба засвоїтись, тому треба відслідковувати температурний режим. 

Інтелектуально розумний препарат чітко відбирає — більш слабкі плоди відпадають. 110 плодів на дереві — це результат господарства «Сади Дніпра». 

Разом з Globaryll використовується препарат Gibb Plus на основі гібереліну — гормону поділу клітин. Він забезпечує видовження плодів та уникнення сітки та у певні моменти захищає їх від низьких температур — до мінус 2 °C. 

Gibb 3 використовується для кісточкових та ягідних культур, він трохи агресивніший за Gibb Plus. Препарат збільшує розмір черешні за рахунок того, що подовжує період дозрівання на 2–3 дні, за які плоди набирають більшу масу. 

Біополін цікавий препарат тим що вирішує саме локальні кліматичні проблеми України. Це атрактант, який приваблює комах-запилювачів за необхідності, наприклад, якщо поруч цвіте ріпак. Цей препарат має повністю органічний склад та може вноситись у цвітіння, а також змішуватись з препаратами, які не шкодять бджолам. 

Формуляція Біополін базується на технології мікрокапсулювання. Атрактанти поміщені в мікрокапсулах з біорозкладною оболонкою. Після нанесення, ароматичні речовини повільно вивільняються, забезпечуючи подовжену приваблюючу дію до двох тижнів. 

Platina — препарат проти розтріскування черешні на основі триптофану. Він розм’якшує поверхню шкірки, не утворюючи нальоту чи сітки. Його можна використовувати спільно з іншими препаратами. 

Difcor — дуже потужний препарат проти парші завдяки діючій речовині — 250 г/л дифеноконазолу. Цей препарат на ринку більше 15 років, і ви можете згадати, скільки препаратів суттєво борються з паршею. 

Alcoban — контактний фунгіцид (діюча речовина 700 г/ кг дитіанону), який забезпечує дуже хороший профілактичний захист від хвороб широкого спектру для плодових культур, таких як зерняткові, кісточкові, ягоди та горіхи. 

Oil Protect — безпечний інсектоакарицид на основі мінеральної олії для боротьби із зимуючими стадіями шкідників (наприклад, попелиць та кліща). Дозволяє знищити до 90% шкідників на початку весни. 

Тіосульфат кальцію (CaTs) — рідке кальцієве добриво на основі тіосульфатів у вигляді прозорого розчину без хлоридів і нітратів для підживлення садової та овочевої групи культур. Ексклюзивна діюча речовина: тіосульфат кальцію (CaO — 105 г/л, SO3 — 312 г/л). 

Тіосульфат калію (KTS) — у цьому році будемо його завозити. У складі препарату міститься 368 г/л К2О та 624 г/л SO3, що робить його найбільш концентрованим калієвим добривом на ринку. Препарат покращує твердість фруктів і овочів, таким чином збільшуючи лежкість, а також забезпечує рослини швидкодоступною сіркою та калієм. 

Мадекс Твін — ефективний швейцарський вірусний біоінсектицид, який поки що не дуже широко застосовується в Україні для боротьби з плодожеркою, особливо якщо потрібно зняти резистентність. Передається від личинки до лялечки і далі. 

Polyversum – біологічний фунгіцид чеського виробництва, який повністю контролює хвороби зберігання на плодовій продукції. Препарат захищає культури від таких хвороб, як пероноспороз, фітофтороз, альтернарія, а також від комплексу ґрунтових грибкових захворювань, що вражають коріння та основи коренів. Важливо, що інтервал перед збором урожаю не потрібен, а споживання плодів можливе відразу після внесення продукту, адже Polyversum на 100% органічний (має сертифікат «Органік Стандарт»). Також він використовується для затуманення камер зберігання – щоб ефективно долати хвороби зберігання. 

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
1
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ