Овочі-Ягоди-Сад

Виробники яблук уже давно визнали переваги вирощування яблук за допомогою імунних сортів

Переваги вирощування яблук резистентних сортів

Переваги вирощування яблук резистентних сортів

Виробники яблук уже давно визнали переваги вирощування яблук за допомогою імунних сортів, тому останнім часом значна частина досліджень і сортової інновації орієнтована на них.

Вирощування яблук за допомогою резистентних сортів означає більше переваг для виробників яблук.

Вища безпека вирощування, яка проявляється в тому, що процес вирощування вимагає дуже чіткої роботи з захисту рослин і значного досвіду в разі використання звичайних сортів, особливо що стосується грибних хвороб. Достатньо хоча б на 1–2 дні затримати запланований цикл обробки засобами захисту, чи в критичний час обробіть невідповідними препаратами — якість плодів яблук перетвориться з десертної на технічну. Резистентні сорти ж, своєю чергою, особливо завдяки стійкості до грибних хвороб, такої небезпеки не мають, тому й господарі, яким бракує досвіду, можуть досягти хороших результатів. Це розв’язання є надійним і для тих господарств, що не мають обприскувачів відповідної якості чи вирощують яблука на дуже великих площах. Таким чином, завдяки зменшенню кількості циклів обробки засобами захисту зменшується потреба в кількості одиниць обладнання. На додачу, завдяки стійкості сортів до хвороб затримка в обробці засобами захисту не призведе до значних змін у якості, як у разі звичайних сортів. Напевно, нікого не треба переконувати, що не все одно, чи результатом господарювання є технічне яблуко чи якісне столове.

По суті, визначальним у рентабельності є те, що собівартість істотно знижується, й витрати на засоби захисту рослин можна зменшити на 30–50%.

Надзвичайно важливим є питання сортового складу майбутнього саду, адже одним із найважливіших складників цього рішення є вибір сортів. Невдалий вибір може впливати на результати протягом десятків років, бо сортова структура саду не може бути змінена з дня на день. Попит на споживання якісного та здоровішого яблука стрімко зростає.

Саджанці імунних сортів, що виробляє плодорозсадник ДП «Голланд Плант Україна», створюють безпечну основу для закладання високоякісного, прибуткового саду.

Сорти бренду «Натуральне яблуко» — це провідні європейські, ліцензійні, резистентні, десертні сорти яблук, які, на додачу, максимально підходять ще й для органічного садівництва: Луна®, Сіріус®, Оріон®, Ред Топаз®, Розела®, Соларіс® й Аллегро®. Ці сорти внесено до Реєстру сортів, придатних для вирощування на території України. Саджанці цих сортів можна придбати тільки в плодорозсаднику ДП «Голланд Плант Україна». Що робить їх особливими? Поряд зі стійкістю до хвороб вони вирізняються своїм вишуканим смаком, тривалим строком зберігання й привабливим зовнішнім виглядом. Ці сорти створюють можливість для виробника використовувати меншу кількість засобів захисту рослин, забезпечуючи тим самим низьку собівартість, а завдяки тривалому зберіганню, створюють безпеку реалізації плодів.

«Золота трійка» бренду «Натуральне яблуко»:

Луна®

Сорт стійкий до парші, середня стійкість до борошнистої роси. Співвідношення вмісту цукру та кислоти врівноважене (Брікс 12,5). Диплоїдний, надзвичайно високоврожайний, плодоношення настає рано. Сила росту дерева та форма крони подібні до групи сортів Голден Делішес. Час достигання початок — середина жовтня. Плід можна зберігати до квітня у звичайному сховищі, в процесі зберігання плід жовтіє, може з’явитися слабкий рум’янець. М’якуш щільний, соковитий, хрусткий. Придатний для інтегрованого й органічного вирощування.

Оріон®

Сорт стійкий до парші, середня стійкість до борошнистої роси. Співвідношення вмісту цукру та кислоти врівноважене (Брікс 12,5). Диплоїдний, надзвичайно високоврожайний, плодоношення настає рано. Сила росту дерева та форма крони подібні до групи сортів Голден Делішес. Час достигання початок — середина жовтня. Плід можна зберігати до квітня у звичайному сховищі, в процесі зберігання плід жовтіє, може з’явитись слабкий; рум’янець. М’якуш щільний, соковитий, хрусткий. Придатний для інтегрованого й органічного вирощування.

Сіріус®

Сорт стійкий до парші. Триплоїдний, сильнорослий сорт. Ріст крони дерева сорту подібний до клонів Джонаголд. Достигає на один-два тижні пізніше, ніж Голден Делішес. Плоди розміщуються поодинці, великого розміру. За звичайного зберігання може зберігатися до квітня. Плодоношення настає рано, не схильний до альтернації. Плоди середньо-великого розміру, округлі, надзвичайно ефектні. М’якуш жовтий, щільний, дрібнозернистий, надзвичайно соковитий, з багатим ароматом (Брікс 14,7). Придатний як до інтегрованого, так і до органічного вирощування.

Запрошуємо до співпраці не лише фермерів, які мають намір закладати сади, а також керівників переробних заводів, виробників соків і дитячого харчування й керівників продажів, щоб за допомогою цих сортів Ви створили у Вашому регіоні відповідну виробничу базу якісного яблука. Ці сорти повною мірою відповідають західноєвропейським вимогам до дитячого харчування Baby Food (продукт, який виробляють із яблук, які отримують шляхом інтегрального або органічного (біо) вирощування, що гарантує низький рівень пестицидів у плодах, а відповідно, у кінцевому продукті).

Наші саджанці — Ваш успіх!

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ