Овочі-Ягоди-Сад

Компанія «Родоніт» виводить на аграрний ринок два нових високоефективних препарати

Нові продукти для аграрного ринку — нові можливості

Нові продукти для аграрного ринку — нові можливості

Цього року компанія «Родоніт» виводить на аграрний ринок два нових високоефективних препарати: контактний фунгіцид і мінеральне добриво.

Перша новинка — контактний фунгіцид із профілактичною дією проти широкого спектра грибних інфекцій і бактеріозів польових й овочевих культур, у відкритому та захищеному ґрунті, на різних плодових деревах, ягідниках, винограді, квітах і декоративних рослинах NORDOX 75 WG. Це найбільш концентрований мідьумісний фунгіцид на ринку — 75% складу препарату становить чиста біологічно активна мідь.

Для фунгіцидів на основі міді є важливим, на основі якої хімічної форми міді виготовлено фунгіцид (сульфат, оксихлорид, гідроксид тощо), а також розмір частинок діючої речовини. Біологічно найефективнішою з усіх форм міді є оксид міді (NORDOX 75 WG). Саме оксид міді характеризується найшвидшим початком дії на збудника, відмінною персистентністю (стійкістю на рослині) та найвищим рівнем біологічно активних іонів Cu2+ для успішного захисту рослин від патогенів.

Оксид міді (Cu2O), середній розмір частинок 1,2 мікрона

Nordox 75 WG містить мікронізовані частки оксидів міді, середній розмір яких становить 1,2 мікрона, що забезпечує ефективне покриття, утримання й міцне прилипання до поверхні рослин. Після потрапляння на листки частки міді вступають у взаємодію з вологою й відбувається їх повільне вивільнення з поверхні, що забезпечує більш пролонгований захист рослин. Таким чином, створюється захисний бар’єр проти грибних і бактеріальних інфекцій.

 Які ж ще переваги NORDOX 75 WG серед інших фунгіцидів, представлених на аграрному ринку? Завдяки тому, що до складу Nordox 75 WG входить 75% чистої міді, препарат має низькі норми витрати, тож потрібна менша кількість обробок рослин. Це тривалий і надійний період захисту (до 2 тижнів). Завдяки малому розміру частинок препарат зберігає ефективність навіть в умовах сильних дощів. Саме тільки Nordox 75 WG можна застосовувати в органічному виробництві (препарат має міжнародний сертифікат).

Друга новинка — інноваційне мінеральне добриво для коригування дефіциту міді й цинку VERNO Cu30 + Zn30.

Аграрії знають, що брак мікроелементів у відповідні фази розвитку рослин може призвести як до суттєвого зниження врожаю, так і до більшої уразливості рослин щодо хвороб. Саме у VERNO Cu30 + Zn30 поєднано два найважливіших для таких культур, як зернові колосові, кукурудза мікроелементи — цинк і мідь. Як ви знаєте, цинк сприяє нагромадженню фітогормону ауксину й необхідний для росту міжвузлів у рослині. Цинк впливає на стабільність клітинних мембран, запилення та життєздатність насіння. Мідь бере участь у стимуляції зрілості пилку та зростанні пилкової трубки, відіграючи таким чином ключову роль у формуванні квіток і насіння.

Частинки міді на поверхні листа та повільне їх виділення

Застосовуючи добриво VERNO Cu30 + Zn30 ви отримуєте продукт високого рівня якості та чистоти, який повністю задовольняє потреби рослин у цих мікроелементах. Ще й отримуєте як додатковий бонус оптимізацію витрат на фунгіциди завдяки антибактеріальній і протигрибній дії міді, зменшення хвороб та, як наслідок, скорочення кількості фунгіцидних обробок. Норми використання становить від 0,2 до 0,5 кг/га.

Зустрічайте новинки! Переконайтеся на власному досвіді в ефективності препаратів VERNO Cu30 + Zn30.

rodonit.com.ua

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ