Тваринництво

NATURA Step – сучасний пташник для виробництва яєць

NATURA Step – сучасний пташник для виробництва яєць

NATURA Step від компанії Big Dutchman – пташник для виробництва яєць у приміщенні, на вільному вигулі, та для органічного виробництва

Компанія Big Dutchman має більше 30 років досвіду розробки систем пташників.

NATURA це система утримання, що сфокусована на благополуччі птиці, при цьому не знижуються ані функціональність, ані ефективність – які теж є дуже важливими для виробників яєць. Наша мета, як розробників систем для виробництва яєць, полягає в тому, щоб зробити функціональну структуру, яку дуже просто зрозуміють кури-несучки, та в якій вони зможуть поводитись у природній спосіб, залишатись здоровими та нести яйця у гігієнічних умовах. Пташник NATURA Step ідеально виконує всі ці вимоги. При цьому, ми постійно покращуємо та оптимізуємо наші пташники – у співпраці із нашими клієнтами. 

Ми не просто розглядаємо пташник, як такий. Ми також враховуємо важливі фактори, такі як концепція освітлення для ідеального розподілу світла та належна система вентиляції. NATURA Step є універсальною системою. Її можна використовувати у приміщенні та для утримання на вільному вигулі для традиційного та органічного виробництва яєць, для великих та менших приміщень. 

Тому NATURA Step завжди пропонує найкращу концепцію дружнього до тварин виробництва яйця.  

Важливі якості NATURA Step – благополуччя тварин, функціональність та ефективність обладнання  

  • птиця і працівники ферм мають простий доступ до пташника. Дуже легко проводити інспекцію гнізд; 
  •  яруси, що мають різну ширину, створюють ступінчатий дизайн із дуже простим доступом до всіх трьох ярусів, особливо до інтегрованого рівня із гніздом; 
  •  ніпельні напувальниці, що розташовані безпосередньо перед гніздом, збільшують рівень прийняття гнізда; 
  •  окремий рівень із гніздом має подвійне гніздо та центральний ремінь для збору яєць; 
  • за потреби, зону гнізда можна коригувати, щоби вона відповідала щільності посадки. Це можна зробити завдяки комбінуванню секцій із гніздом та секцій із проходом; 
  •  корисна площа є запорукою доброго використання простору пташника; 
  •  яйця, що знесені у системі, можуть збиратися в автоматичному режимі (опція); 
  •  задню стінку та завісу гнізда можна знімати для проведення щільнішої чистки; 
  •  стрічки для посліду на двох рівнях гарантують, що більшість посліду забирається із приміщення. Таким чином покращується гігієна та зменшується рівень аміаку в повітрі; 
  •  навіть якщо залишити один ряд – пташник буде повністю функціональним; 
  •  уся підлога будівлі використовується як зона дряпання.  

Поперечний розріз та розташування окремих елементів

Інтегрована сходинка «застрибни та повернись» 

Інтегрована сходинка «застрибни та повернись» – є важливою перевагою системи NATURA Step: 

  •  вона спрощує куркам перехід з одного ярусу на інший; 
  •  може бути як у повздовжньому так і у поперечному напрямку; 
  •  не заважає під час інспектування гнізда.  

Зона відпочинку 

Верхній ярус служить зоною відпочинку. Має сідала та годівниці. Також є можливість встановити там додаткові годівниці як опцію, в залежності від щільності посадки. Послід, що накопичується, падає на стрічку для посліду, що під низом. Послід можна підсушити за допомогою центрального повітровода (опція).  

Colony 2+ гніздо для групи 

Наше Colony 2+ гніздо для групи гарантує добрі результати щодо збільшення рівня сприйняття гнізда та зменшення рівня брудних та тріснутих яєць. Гніздо є інтегрованим у NATURA Step. Його дуже просто дістатися, воно має м’який килимок- вкладку та розділену підлогу під нахилом. До того, як підлога під нахилом закриє гніздо на ніч, всі яйця скочуються назад на стрічку для збору. Птиця не може спати у гнізді, це запобігає забрудненню та покращує гігієну гнізда.  

Нижній ярус 

Нижній ярус має дві годівниці та центральну лінію напувальниць. Кури можуть споживати корм у спокої. Весь ярус освітлюється за допомогою трубоподібної лампи FlexLED, що дає рівномірне освітлення без мерехтіння. Послід, що накопичується, падає на стрічку для збору посліду, що розташований знизу. Послід можна підсушити за допомогою центрального повітроводу (опція). 

Сідала з металевих пластин, які, в якості опції, можна зробити із нержавіючої сталі, – щоб птиця міцно та надійно трималася.  

Зона дряпання 

Птиця може використовувати всю підлогу будівлі як зону дряпання. Трубоподібна лампа FlexLED освітлює простір під системою рівномірним світлом без мерехтіння. Тому птиця не має зацікавленості нестись у зоні дряпання. 

При бажанні, наша система забору посліду може автоматично забирати послід – що також зменшує рівень пилу.  

Збір яєць 

Збір яєць за допомогою вертикального конвеєра та автоматичний збір яйця за допомогою елеватора

Ми пропонуємо різні опції для збору яєць, включаючи вертикальні конвеєри, роликові конвеєри, елеватори та ліфтові системи. Вертикальні конвеєри є стандартним рішенням у випадках де між гніздами та поперечним транспортером мало місця. Елеватори добре підходять для автоматичного збору яєць, які знесені в системі – тому що яйця потрібно збирати з двох ярусів.

Збір яєць, що знесені у системі – вручну

Ліфтову систему розроблено спеціально для лагідного транспортування яйця – тому там є тільки одна точка передачі. Весь час до системи є повний доступ, бо як тільки яйця були зібрані – ліфт повертається у вихідну позицію.  

Збір яєць, що знесені в системі 

Автоматичний збір яєць, що знесені у системі

Завдяки тому, що решітчаста підлога має невеликий нахил, яйця, що були знесені у неправильному місці («яйця, що знесені в системі») скочуються до сідал, які вироблені із металевих пластин. Яйця знаходяться у безпеці під сідалом – поки їх не зберуть вручну. В якості опції ми пропонуємо систему для автоматичного збору таких яєць.  

Центральна поздовжня стрічка для збору яєць 

Центральна поздовжня стрічка для збору яєць із трикутними отворами для сталості яйця, ширина ременя 500 мм

Центральна поздовжня стрічка для збору яєць з високою кількістю трикутних отворів забезпечує чистоту яєць; транспортування із трьома точками опори збільшує усталеність яйця на ремені конвеєра. Покриття над конвеєром яке ми пропонуємо в якості опції – захищає яйця від бруду, що може просипатись із ременя для посліду, що повертається. Спеціальний отвір (опція) дозволяє несучкам висувати голову з гнізда, якщо їм там стане тісно.  

EggTrax 

Посилений ремінний привід для яйця

Вузол передачі EggTrax забезпечує надійну та безпечну передачу яйця з поздовжньої стрічки на поперечний, або на вертикальний чи роликовий конвеєр – із швидкістю 2,6 м/ хв. EggTrax має наступні переваги: 

  • «пальці», що запобігають трісканню яєць – забезпечують контрольовану передачу яйця на поперечний ремінь, або на вертикальний конвеєр; 
  • щітка, що інтегрована з ременем для яєць, утримує цей ремінь у чистоті; 
  • вузол передачі дуже легко знімається, що допомагає при проведенні чистки за допомогою обладнання, що чистить під високим тиском; 
  • натяжні троси (опція) передають яйця дуже лагідно; водночас пір’я, пил та яйця без шкарлупи падають вниз між окремими нитками обладнання.  

Двоярусний пташник із посередньою стелею  

NATURA добре підходить для двоповерхових будівель. Big Dutchman може також поставити його із інтегрованою посередньою стелею. Ця стеля може бути із покритої деревини або, що навіть краще, із пластику. Закрита стеля гарантує, що весь простір пташнику можна буде використовувати і на другому ярусі. Залежно від дизайну системи, ширина проходів може бути від 1,60 м до 2,50 м.  

Переваги пластикової стелі 

  • панелі зроблено із поліпропілену, тому вони на 100 відсотків вологостійкі, відповідно немає проблем із їх чищенням; 
  • панелі виробляються відповідно заданим розмірам, тому при встановленні вже не потрібно гаяти час на те, щоб їх підпилювати на місці; 
  • у поздовжньому напрямку не потрібні L-профілі, тому свіже повітря може рухатись вздовж стелі без перешкод; 
  • біла нижня сторона панелей покращує освітлення нижнього ярусу; 
  • пластикові панелі є цільними з усіх сторін – тому комахи та інші шкідники не мають можливості влаштувати собі «домівку» в отворах.  

Поєднання NATURA Step та NATURA Colony для ідеального використання простору будівлі  

Можна краще використовувати простір будівлі, поєднуючи NATURA Step 24-21 та NATURA Colony 2400
Підняття системи на максимум 150 мм полегшує інспектування птиці та чистку після кожного циклу посадки, також стає простіше освітлювати зону дряпання під системою

Якщо клієнта найбільше цікавить щільність посадки, пташники NATURA Step та NATURA Colony 2400, які виходять із одної серії продукції, можна поєднати. 

На відмінок від NATURA Step, NATURA Colony 2400 на двох рівнях має ремені для посліду із однаковою шириною. Тому птиці трішки важче дістатися на верхній ярус. Цю проблему вирішують додаткові сідала для переходу – які спрощують птиці перехід між ярусами, та надають доступ до ряду NATURA Colony – коли птиця переходить із пташника NATURA Step.  

Правильна концепція освітлення для оптимального розподілення світла у пташнику 

Спеціалізована програма освітлення дуже допомагає успішному виробництву яйця. Саме тому Big Dutchman рекомендує використовувати наступні лампи, які працюють із програмою освітлення. 

  1. Вологостійка лампа BD для освітлення проходу, встановлюється поперек. 
  2. Вологостійка лампа LED lamp Zeus для освітлення проходу між рядами, в якості опції її можна замовити з різними наборами світлодіодів, встановлюється поперек. 
  3. Трубоподібна лампа FlexLED для освітлення системи.  
NATURAStep

NATURA Step із зимовим садом – поступовий перехід між утриманням у будівлі та утриманням на вільному вигулі  

  • несучки використовують накритий дахом зимовий сад в якості додаткової зони дряпання – коли погодні умови погані; 
  • бетонна підлога не дає поживним речовинам безконтрольно уходити в землю; 
  • для кращої гігієни зимовий сад дуже просто чистити після кожної групи несучок.  

Концепція належної вентиляції для ідеальних кліматичних умов у пташнику  

Індивідуально підібрана для пташника концепція вентиляції є важливим чинником для успішного виробництва яєць. Big Dutchman пропонує найкращі рішення для кожного клієнта. Системи витяжної вентиляції, що приведені нижче – для пташників із посередньою стелею та без неї – створюють ідеальні кліматичні умови. Можна використати наступні елементи для свіжого та відпрацьованого повітря: 

1. Вхідний отвір у стіні CL 1200 або CL 1900 

2. Вхідний отвір у стелі CL 1540 

3. Витяжний камін FAC або Fumus fresh 

4. Витяжний камін для відпрацьованого повітря CL 600 або CL 920 

5. Вентилятор для стіни AirMaster  

Крім камінів для відпрацьованого повітря, є опція вентиляторів у стіні. Вони встановлюються на фронтоні та проганяють повітря уздовж пташника. Там, де кури утримуються на вільному вигулі, вихідні отвори відкриваються протягом дня, що ускладнює процес витяжної вентиляції. Для цих періодів альтернативою може бути перехід на нагнітальну вентиляцію. 

www.bigdutchman.ua

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ