Агрономія

Нові високоадаптивні гібриди кукурудзи від компанії «Сингента» у 2021 році

Нові високоадаптивні гібриди кукурудзи від компанії «Сингента» у 2021 році
СИ ФРЕГАТ ФАО 250

Критерієм цінності гібридів кукурудзи є їхня здатність забезпечувати високу прибутковість агровиробництва. Для досягнення цієї мети перевагу віддають генотипам, які мають високу адаптивну здатність, забезпечують високу стабільну врожайність і добре реагують на покращення умов росту й розвитку.

Саме за такими напрямами успішно ведеться селекція кукурудзи в компанії «Сингента». Так, у 2021 році на полях України з’явилися ще 2 нові високопродуктивні гібриди, які належать до різних груп скоростиглості та адаптивної здатності: середньопластичні СИ Фрегат (ФАО 250 «Артезіан») та високоадаптивний СИ Озон (ФАО 310).

СИ ФРЕГАТ ФАО 250

Хочу розпочати з нового гібрида добре відомого бренда «Артезіан», який уже здобув велику довіру серед аграріїв завдяки високій і стабільній урожайності та швидкому висиханню зерна.

Група стиглостіСЕРЕДНЬОРАННІЙ
ВикористанняЗЕРНО
Тип зернаЗУБОПОДІБНИЙ
Тип адаптивностіВИСОКО АДАПТИВНИЙ

Характеристики гібрида:

• Високий потенціал урожаю
• Придатний для вирощування в зонах нестійкого зволоження
• Швидка вологовіддача зерна під час дозрівання
• Добра адаптованість до посушливих умов
• Витягнутий багаторядний качан із тонким стрижнем
• Висока стійкість до фузаріозу качана, висока якість зерна (експорт зерна)

СИ Фрегат найкраще розкриває свій потенціал у ґрунтово-кліматичних умовах Полісся, Лісостепу та Північного Степу України.

Сівбу рекомендовано проводити в оптимальні строки (за температури 8–12 °С на глибині загортання насіння). Гібрид здатний забезпечити високий ранній урожай.

Урожайність (ц/га) і вологість зерна (%) гібрида кукурудзи СИ Фрегат у різних ґрунтово-кліматичних умовах України, 2020 р.

Рекомендації з вирощування гібрида СИ Фрегат

СИ ОЗОН ФАО 310

СИ ОЗОН ФАО 310

Цього року також поповнився ряд високоадаптивних гібридів (СИ Озон, ФАО 310), призначених забезпечувати порівняно високі врожаї на полях з низьким рівнем умов для росту та розвитку рослин кукурудзи. Серед них уже добре відомі такі гібриди, як СИ Теліас (ФАО 220) і СИ Батанга (ФАО 340). Саме завдяки низькому порогові чутливості до несприятливих чинників гібриди цього типу адаптивної здатності в скрутних умовах проходження вегетації виграють змагання з урожайності в інших конкурентів.

Група стиглостіСЕРЕДНЬОРАННІЙ
ВикористанняЗЕРНО
Тип зернаЗУБОПОДІБНИЙ
Тип адаптивностіВИСОКО АДАПТИВНИЙ

Характеристики гібрида:

• Високий рівень посухостійкості
• Стійкий до прикореневого і стеблового вилягання
• Високі потенціал урожайності й адаптивна здатність
• Придатний до вирощування за мінімальної обробки ґрунту
• Високі показники стійкості до хвороб
• Широкий ареал вирощування

СИ Озон придатний до вирощування за мінімальної обробки грунту та має стабільний результат у різних грунтовокліматичних умовах.

Рекомендації з вирощування гібрида СИ Озон

Сівбу рекомендовано проводити в оптимальні терміни (за термператури +10…12С на глибині загортання насіння).

Гібрид забезпечує високу конкурентоспроможність в умовах вирощування Полісся, Лісостепу та Степу України.

Як бачимо, сучасна пропозиція компанії «Сингента» дає змогу підібрати оптимальні гібриди кукурудзи для різних агротехнологій вирощування. Це ефективний інструмент для управління ризиками, який допомагає сільгоспвиробнику стабілізувати та зберегти врожай і збільшити прибуток.

Ігор Ковальчук, канд. с.-г. наук, доцент, керівник групи з технічної підтримки напряму насіння кукурудзи, компанія «Сингента»

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ