Техніка

Причіпний обприскувач Aeon Centura Line від HARDI забезпечує найвищу якість обприскування

Елітний захист

Елітний захист
Багатофункціональний високотехнологічний причіпний обприскувач Hardi Aeon Centura Line

Причіпний обприскувач Aeon Centura Line від компанії HARDI здатен забезпечити найвищу якість обприскування в різних польових і погодних умовах

На минулій виставці Agritechnica компанія HARDI представила високотехнологічний причіпний обприскувач Aeon Centura Line. Це машина топсегмента, що має стати для покупця рішенням усіх його забаганок. До того ж усі опції, які можуть хоч якось вплинути на ситуацію в полі, вже є у базовій комплектації. Виробник практично не дає можливості вибору для аграрія, бо якщо той вже вирішив купувати обприскувач найвищого сегмента, навряд чи мова піде про здешевлення через зменшення функціональності.

На сьогодні машина вже працює у європейських країнах і пропонується в кількох модифікаціях — із баком 4200, 5200 і 7200 л, а також зі штангами DeltaForce від 18 до 39 м і штангами із системою TwinForce до 36 м. Система повітряної підтримки на цій штанзі допомагає спрямовувати робочий розчин до поверхні рослин або ґрунту і зменшує знесення до 80%. У результаті втрати ЗЗР практично відсутні, забруднення прилеглих територій немає. Також слід пам’ятати й про економічний ефект: штанги TwinForce дають змогу зменшувати витрати води на 50% і засобів захисту — до 30%. Повітряна підтримка суттєво збільшує кількість днів, придатних до обприскування, що збільшує загальну продуктивність машини.

Повністю підтримує й керує штангою система AutoTerrain. Вона регулює висоту, нахил кожного крила та запобігає розгойдуванню. На відміну від інших вона запобігає, а не виправляє ненавмисний рух штанги. За допомогою ультразвукових датчиків на крилах і датчиків нахилу в центрі система контролює та коригує рухи штанги ще до того, як виникають небажані рухи.

Функціонал містить багато систем автоматизації: ведення штанги, витримування розміру краплі незалежно від швидкості руху, пофорсункове вимкнення, роботу за картами-завданнями, дистанційне навчання/контроль роботи. Тобто машина такого класу практично все робитиме сама, мінімізуючи вплив людського чинника на результат. Наприклад, такі функції, як вимкнення форсунок або зміна норми виливу в секціях під час руху криволінійними ділянками вже відійшли під контроль комп’ютера. Навіть та сама карта-завдання завантажується з центрального офісу через AgriRouter самостійно на контролер обприскувача, й оператор не бере участі в цьому. Його завдання — завести двигун і доїхати до потрібного поля. А де саме обприскувати та з якою нормою — знає комп’ютер.

Обприскувач оснащено технологією AutoSelect Duo

Система циркуляції рідини у штанзі є в стандартній комплектації. Це забезпечує практично моментальне увімкнення всіх форсунок, а також запобігає засміченню магістралі та випадіння осаду. Після припинення обприскування рідина й далі циркулює під тиском у режимі очікування.

За допомогою системи AutoSelect Duo досягається більша гнучкість у роботі: розпилювачі змінюються під час роботи обприскувача залежно від польових і погодних умов. Керує процесом оператор або комп’ютер. Наприклад, якщо змінюється швидкість руху (на кривих або зонах розвороту), для підтримки сталої норми виливу і розміру краплі система обирає відповідний розпилювач. Те саме відбувається за зміни швидкості вітру, якщо потрібно використовувати спеціальні форсунки, що зменшують знесення.

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ