Тваринництво

Десять причин, чому варто застосовувати рішення Opticare на вашій свинофермі

Десять причин, чому варто застосовувати рішення Opticare на вашій свинофермі
Установлена система OPTICARE AUTOMIX 24/7

За останні 15–20 років відбувся стрімкий розвиток свинарства у світі. Завдяки генетичним досягненням значно підвищилась багатоплідність свиноматок. З одного боку, це збільшило кількість народжених поросят на свиноматку, але й спричинило додаткові виклики: зменшило кількість молока на порося, погіршило однорідність гнізда з новонароджених поросят. Така ситуація підвищила ризики: слабші поросята, частіші захворювання, більший відхід поросят, більші затрати праці та, як наслідок, фінансові втрати.

З огляду на нові виклики у свинарстві виникла потреба в додатковому джерелі поживних речовин для поросят. Як відповідь на генетичний і технологічний прогрес фахівці почали розробляти замінники молока та рідкі молочні престартери.

Одночасно з генетичним прогресом суттєво скоротився термін відлучення поросят, тому останніми роками постало питання, як найкраще підготувати поросят до відлучення. Одним із найуспішніших підходів до покращення процесу відлучення є тренування ферментної системи поросят перед відлученням рослинними компонентами. Використання замінників молока у комбінації з рідкими престартерами, що містять значну кількість рослинних компонентів, вирішує питання легкого відлучення поросят від свиноматки. Рідкі продукти дають можливість підвищити масу поросят до відлучення, а також додатково тренувати ферментну систему.

Щоб задовольнити потребу фермерів у замінниках цільного молока для поросят, компанії AVA Group і Swinco (Нідерланди) розробили та вивели на ринок України інноваційні продукти — замінники молока Opticare Milk та рідкі молочні престартери Opticare Preshake.

Нагадаємо: компанія Swinсo є світовим лідером із виробництва продуктів для поросят і програм годівлі свиней. Одним з основних напрямів діяльності компанії є розроблення рідких продуктів для поросят — замінників молока та рідких молочних престартерів.

Разом із молочними продуктами компанія Swinco пропонує автоматичну кап-систему годівлі поросят цими продуктами — для годівлі поросят Opticare Automix 24/7. Нині у світі встановлено понад 200 таких систем — у Нідерландах, Німеччині, Бельгії, Великій Британії, Ірландії, Польщі, Китаї, Південній Кореї й інших країнах на фермах із загальним поголів’ям понад 300 тис. голів свиноматок. Дві такі системи вже успішно працюють в Україні.

Повна автоматизація

Система згодовування Opticare Automix 24/7 уособлює інноваційний підхід до годівлі поросят рідкими молочними продуктами. Її призначено для годівлі поросят замінником молока та рідким молочним престартером віком від кількох днів після народження до відлучення. За потреби продовжують молочну лінію рідкого престартера і на дорощуванні та підгодовують найслабших поросят. Коли поросята перебувають біля свиноматки, ця система надійно та безпечно підтримує їх додатковим джерелом живлення, завдяки чому можна досягти кращої продуктивності молодняку та полегшити процес їх відлучення.

Окрім того, завдяки повній автоматизації процесу згодовування система мінімізує вплив людського чинника — а всім відомо, як це важливо в роботі з поголів’ям, особливо з маленькими поросятками. Система надійна і проста в експлуатації, що знімає більшість питань, пов’язаних із кваліфікацією персоналу.

Opticare Automix 24/7 складається з Automix блоків — окремих систем для замінника молока і рідкого престартера. Спочатку в блоці Opticare Automix 24/7 змішують у відповідних пропорціях (визначається автоматично відповідно до схеми годівлі) сухий замінник молока або престартер із водою. Далі отриманий рідкий продукт надходить у молочні труби й транспортується за допомогою насосів до відділення для опоросу та до кожного станка для опоросу, де встановлено чашку автоматичного напування. Як тільки порося натисне ніпель чашки, вона наповнюється рідким молочним продуктом. Додаткові функції системи — автоматичний процес очищення.

Схема обладнання OPTICARE AUTOMIX 24/7

Завдяки Opticare Automix поросята забезпечені в режимі 24/7 свіжими та смачними продуктами, адже вони змішуються в невеликій кількості, відтак імовірність їх прокисання зводиться до мінімуму. Окрім того, продукти мають збільшений строк придатності в лінії подачі корму й не втрачають смакових якостей, що є запорукою високого рівня споживання поросятами та значних середньодобових приростів.

Більше поросят і здоров’я свиноматки

Досвід ферм, які вже користуються системою Opticare Automix 24/7 для випоювання поросят замінником молока та рідким престартером, доводить, що в результаті збільшується маса поросят на відлученні, зменшується їх смертність до відлучення. Окрім того, завдяки системі Opticare Automix 24/7 з’явилася можливість утримувати на 2–3 поросяти більше під свиноматкою, ніж за звичайних умов. Так, доведено, що, застосовуючи систему Opticare Automix 24/7 з продуктами для рідкої годівлі поросят, можна збільшити показник збереженості поросят до відлучення мінімум на 3%, вагу поросят під час відлучення — мінімум на 400 г. Надалі швидкі прирости поросят на дорощуванні та відгодівлі трансформуються в збільшення забійної маси свиней (за того самого терміну вирощування) мінімум на 2,5 кг.

Збереження здоров’я свиноматок, запобігання їхнього виснаження — ще один важливий результат застосування системи Opticare Automix 24/7. Адже загальновідомо, що приведення свиноматки до оптимальних кондицій у післялактаційний період потребує значних коштів. У підсумку високий статус здоров’я свиноматки, суттєве зменшення «ручних» свиноматок, ефективніше використання свиноматок дає змогу збільшити кількість опоросів на свиноматку в рік мінімум на 0,05 циклу.

Отже, чому варто запровадити рішення Opticare на вашій свинофермі? Ось ДЕСЯТЬ ПРИЧИН:

1.Можливість утримувати понад 14 поросят під свиноматкою.

2. Покращення якості гнізда під час відлучення:

• гарантовано +400–500 г/порося;

• підвищення збереженості поросят на 3–5% до відлучення;

• покращена однорідність гнізда.

3. Підвищення рівня оборотності стада на 0,05 циклу/рік.

4. Запобігання поширення захворювань поросят у відділенні для опоросів.

5. Інтенсивне та безпечне тренування ферментної системи поросят — процес відлучення без проблем.

6. Opticare Automix 24/7 — повна автоматизація годівлі, мінімізація впливу людського чинника.

7. Максимально тривалий строк експлуатації серед світових аналогів на ринку.

8. Проста й легка в експлуатації система.

9. Унікальна конструкція Opticare Automix 24/7 забезпечує постійну наявність свіжого корму для поросят.

10. Відсутність ручного змішування та роздавання рідких продуктів відрами — зменшення фізичного навантаження на персонал, а також більше часу на догляд за поросятами та свиноматками.

Таким чином, у сучасній свинарській практиці неможливо уявити ефективне та прибуткове вирощування свиней без замінників молока та рідких престартерів. З кожним роком усе більше і більше високопродуктивних свиноферм запроваджують такі рішення для досягнення своїх економічних цілей.

Зверніться до нас сьогодні для детальної презентації пропозиції. До успіху разом!

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ