Тваринництво

Національна академія наук, інженерії та медицини (США) розробила нові рекомендації щодо потреб молочної худоби в поживних речовинах

Більше мікроелементів

Більше мікроелементів

Національна академія наук, інженерії та медицини (США) розробила нові рекомендації щодо потреб молочної худоби в поживних речовинах.  

У перше за останні 20 років Національна академія наук, інженерії та медицини (NASEM), раніше відома як Національна дослідницька рада (NRC), випустила нові рекомендації щодо потреб молочної худоби в поживних речовинах. Однак з моменту останнього оновлення 2001 року наша команда Zinpro® й далі веде дослідження з метою пошуку найкращих харчових рішень для здоров’я та благополуччя молочної худоби. 

Нові вимоги NASEM 

Коли молочна худоба недоотримує необхідні мікроелементи в рекомендованих кількостях, корови ризикують отримати дефіцит поживних речовин, відновлення якого може тривати до року після належного доповнення раціону. Це призводить до безлічі проблем зі здоров’ям, які погіршують самопочуття тварин і знижують їхню продуктивність. 

Залежно від перебігу ці проблеми можуть спричинити коротко- і довгострокове захворювання молочної худоби, які призводять до негативних наслідків для продуктивності тварин, таких як зниження надоїв і рівня запліднюваності, що впливає на прибуток фермера. 

Розгляньмо основні мікроелементи для молочної худоби, і що ці оновлені вимоги означають для вас. 

Цинк має вирішальне значення для підтримання споживання сухої речовини й температури під час теплового стресу, цілісності епітелію в кишківнику, міцної імунної системи, зменшення кількості соматичних клітин (SCC) у молоці та для утворення кератиноцитів — епітеліальних клітин, що допомагають формувати клітини копита і роблять їх міцнішими. 

Рекомендації NASEM збільшили до 30 частин на мільйон (ppm) з 25 ppm для сухостійних корів. 

У Zinpro ми рекомендуємо 75–85 ppm для сухостійних корів, оскільки цинк сприяє підвищенню імунітету та здоров’ю копит, даючи змогу тваринам мати здоровий транзитний період. 

Марганець важливий для підтримки імунітету та репродуктивної функції, загоєння ран, розвитку сполучної тканини й утворення колагену. 

Завдяки новому розумінню того, як засвоюється марганець, NASEM майже подвоїв цю вимогу, збільшивши її до 40 ppm для сухостійних корів і 30 ppm для лактуючих корів. 

Компанія Zinpro рекомендує від 55 до 75 ppm для сухостійних корів, оскільки марганець допомагає поліпшити функцію імунітету, бере участь в обміні кальцію, що є критично важливим у транзитний період, а також поліпшує репродуктивну функцію. 

Йод відіграє важливу роль в імунній системі корів. З терапевтичного погляду йод допомагає підвищити здатність лейкоцитів до знищення чужорідних тіл. Крім того, йод допомагає підтримувати гормони щитоподібної залози, що робить його основною поживною речовиною для енергії та обміну речовин. 

NASEM збільшив умісту йоду до 1 ppm за згодовування певних кормів, таких як каноловий шрот, ріпак і сира соя. Ці корми діють як антагоністи йоду, не даючи тварині засвоювати мінерал. 

Компанія Zinpro передбачила цю проблему, і наша команда вже давно рекомендує додати в раціон 1 ppm йоду для запобігання дефіциту поживної речовини. 

Мідь є антиоксидантом, який підтримує імунітет і допомагає з енергією та метаболізмом. Вона також допомагає зміцнити копита, захищаючи їх від шкідливих чинників навколишнього середовища, сприяє дозріванню В-клітин і формуванню сполучної тканини. 

Вимоги NASEM зросли до 20 ppm для сухостійних корів і дещо знизилися для лактуючих корів. 

Компанія Zinpro була лідером у пошуку правильного балансу міді в раціонах для молочних корів і однією з перших прихильників зниження кількості додавання міді в молочні раціони. Багаторічний досвід нашої команди показав, що мідь дуже ефективно накопичується в печінці, що за надлишку призводить до негативних наслідків для здоров’я, таких як мідна токсичність. 

Як створити програму годівлі 

Додаючи в раціон високоякісні інгредієнти, ви можете запобігти погіршенню здоров’я корів. Лінійка продуктів Availa® від Zinpro має неперевершене засвоєння мінералів серед аналогів на ринку, що дає змогу молочним коровам отримати максимальну користь і забезпечення потреб у поживних речовинах. 

Availa® Dairy, флагман пропозицій компанії Zinpro для молочних корів, як показали численні дослідження, покращує продуктивність молочних корів, підвищуючи на 9% ефективність годівлі, зменшуючи кульгавість на 35%, підвищуючи рівень тільності на 5,5% та знижуючи КСК на 20%. 

Доведено, що два компоненти Availa Dairy, Availa Mn і Availa Zn, здатні запобігти виникненню критичних проблем, з якими стикаються фермери. 

Згодовування Availa Mn знизить рівень захворюваності на молочну лихоманку вдвічі — з 4 до 2% і зменшить падіж на 62% у корів із транзитного періоду. Згодовування Availa Zn призводить до зниження випадків пальцевого дерматиту на 60%. 

У поєднанні цих два мінерали допомагають тваринам боротися з респіраторними хворобами великої рогатої худоби (BRD), стимулюючи сильнішу імунну відповідь, знижуючи підвищену температуру тіла, підтримуючи рівень споживання сухої речовини та зберігаючи масу тіла. 

Запобігання дефіциту поживних речовин шляхом забезпечення належної кількості мікроелементів є проактивним способом зміцнення та збереження здоров’я поголів’я. Керування здоров’ям стада та згодовування Zinpro Availa у рекомендованих кількостях може збільшити надої на 3–7 фунтів (1–3 кг) на корову, додаючи цінності вашому бізнесу та покращуючи фінансові показники ферми. Забезпечуючи корів правильним харчуванням та ідеальним середовищем, ми уникнемо дорогих медичних заходів, сприятимемо благополуччю й підвищуватимемо продуктивність корів. 

Я радий, що результати, які ми спостерігали протягом останніх двох десятиліть, тепер впливають на нові рівні поживних речовин у раціонах молочної худоби, допомагаючи спеціалістам із годівлі поліпшити здоров’я та продуктивність тварин. Здорові, добре керовані молочні стада досягають вищих рівнів продуктивності та прибутковості. Ви можете бути впевнені, співпрацюючи з компанією Zinpro, яка забезпечує найкраще мікроелементне харчування, підкріплене десятиліттями наукових досліджень та лідерства в галузі. Поділіться цією інформацією та останніми рекомендаціями NASEM зі своїми споживачами й ветеринарами з метою розробки комплексних програм, які допоможуть вашому поголів’ю розкрити свій найкращий потенціал. 

Відвідайте наш сайт, щоб дізнатися більше про спеціалізоване мікроелементне харчування на кожному етапі молочного виробництва. Наша команда експертів Zinpro з питань годівлі молочних корів готова допомогти поліпшити продуктивність тварин, водночас забезпечивши вищий рівень здоров’я та їх благополуччя. 

Д. Деріл Кляйншміт, експерт з годівлі ВРХ, «Зінпро Інтернешнл»
Переклад і адаптація: Тетяна Орлюк, ТОВ «Альфа-вет»

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ