Тваринництво

Big Dutchman представляє систему ланцюгової кормороздачі для окремої годівлі півників та курочок

Big Dutchman представляє  систему ланцюгової кормороздачі для окремої годівлі півників та курочок

Утримання батьківського стада: перша в світі система ланцюгової кормороздачі з коплексною кільцевою кормолінією лише в одному кормовому лотку

Компанія Big Dutchman представляє MaleChain як першу в світі систему ланцюгової кормороздачі для окремої годівлі півників та курочок, яка використовується при утриманні батьківського стада бройлерів, та яка оснащена комплексною кільцевою кормолінією лише в одному кормовому лотку. При заміні кормової решітки з розподілами для півників на кормову решітку, адаптовану під курей, MaleChain перетворюється в FeMaleChain.

MaleChain для утримання батьківського стада. Півники їдять з кормового лотка

«Подвійна кільцева кормолінія дозволяє заощадити птахівникам багато місця в корпусі», – про основну відміну розповідає менеджер з систем Big Dutchman Дженніфер Ліндель. «Крім того, вона ідеальна для годівлі недебікованих особин, тому що кормороздаточний ланцюг дозволяє сточувати дзьоб у півників природним чином». Тим самим виробник технологічного обладнання враховує відмову Німеччини від дебікування птиці. Для даної розробки вже подана заявка на патент.

Ще одна перевага, що заслуговує на увагу, полягає в тому, що вся птиця забезпечується кормом швидко і перш за все рівномірно. Це пов’язано, крім іншого з тим, що ланцюг подає корм у двох напрямках. Швидкість руху ланцюга також відіграє важливу роль. «Корм рухається зі швидкістю 36 метрів за хвилину», – пояснює Дженніфер Ліндель. Таким чином, корм надходить практично одночасно на всі ділянки корпусу. Це позитивно відображається на тваринах: вони відчувають менше стресу при поїданні корму.

Інші переваги при утриманні батьківського стада:

  • ємність для корму може бути встановлена на початку або в середині кормолініі, що чудово підходить для корпусів звичайної довжини;
  • висота обладнання для кормороздачі регулюється і курочки не мають доступу до корму для півників;
  • під час годування півники стоять поруч один з одним, створюючи ідеальний контроль птиці;
  • гнучкий монтаж – підвісний та підлоговий варіанти;
  • лоток має відкриту конструкцію з повним доступом, котрий забезпечує оптимальні умови для грунтовного чищення.
FeMaleChain. Кормороздаточний ланцюг, змонтований у пташнику

Male перетворюється в FeMale

Переобладнана для FeMaleChain система ланцюгової кормороздачі рекомендована для птахівників, які спеціалізуються на утриманні батьківського стада, і які планують збільшити число кормомісць для курей, оскільки це позитивно відображається на конституції птиці.

Відмінності FeMaleChain:

  • компактність кільцевої кормолініі;
  • просте дооснащення в існуючих пташниках;
  • проста система годівлі на вигрібних ямах;
  • підвісний / підлоговий монтаж.

Відео про новинку для утримання батьківського стада

bigdutchman.ua

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ