Агромаркет

Альфа-Банк Україна запропонував фермерам більш вигідні умови кредитування

Кредит довіри

Альфа-Банк Україна запропонував фермерам — представникам малого та середнього бізнесу, більш вигідні умови кредитування.

Попит на доступні банківські кредити в українських виробників сільськогосподарської продукції залишається величезним. Найчастіше аграрії беруть кредит на проведення посівної кампанії та придбання сільськогосподарської техніки. Це витратні статті, на які потрібні великі кредити з довгим терміном виплати.

До того ж, сільське господарство — це специфічний бізнес зі своєю сезонністю та високими ризиками. Тому аграріям потрібен партнер, який запропонує найбільш вигідні умови співпраці, оскільки лише з невисокою ціною капіталу, довгим періодом фінансування та індивідуальним графіком виплат можна ефективно господарювати.

Рішення Нацбанку про зниження облікової ставки свідчить про стабільний позитивний тренд в економіці України. Аграрії очікують, що за цим послідують більш вигідні умови кредитів для малих та середніх фермерів.

Зверніть увагу

Наразі кредитуванням аграріїв займаються кілька українських банків. Як свідчить моніторинг пропозицій на ринку, у різних фінансових установах кредитна ставка для малого та середнього бізнесу варіюється від 15% до 23%, термін кредитування — максимум до трьох років. При цьому для одних банків застава є обов’язковою умовою, для інших — ні, як і сплата щомісячної комісії.

Найбільш привабливою є пропозиція Альфа-Банку Україна. Нещодавно банк оновив умови кредитування на розвиток бізнесу — зокрема, пропонує позичальникам з річною виручкою від 50 до 300 млн грн кредити зі змінюваною (рухомою) ставкою, яка розраховується за формулою: облікова ставка Нацбанку + 4%. Наразі ставка кредитування у банку становить 14%. І за умови зниження облікової ставки центрального банку України, про що свідчать тенденції, ставка кредитування за договором також знижуватиметься.

Загалом у портфелі Альфа-Банк Україна для представників малого та середнього бізнесу є різні види кредитних продуктів. Зокрема, поновлювані кредитні лінії — у формі траншів для фінансування декількох операційних циклів бізнесу і разові кредити. Фінансування надається терміном до 3 років.

По максимуму — і без застави

Розмір кредиту має значення, але довіра у стосунках між партнерами — не менш важлива. Так, Альфа-Банк готовий кредитувати аграріїв на суттєву суму — до 7,5 млн грн, до того ж, це єдина фінансова установа, яка надає кредит на таку велику суму без застави. При сумі кредиту понад 7,5 млн грн забезпеченням по кредиту може виступати будь-яке майно самого позичальника або майно третіх осіб (заставодавця): нерухомість, транспортні засоби чи обладнання.

У той же час, більшість банків намагається підстрахуватися. Наприклад, у деяких банках максимальна сума кредиту безпосередньо залежить від масштабу бізнесу позичальника, середньомісячного прибутку клієнта.

Величезним плюсом для фермерів стане термін прийняття рішення — особливо в «гарячу» пору, коли зволікання може призвести до втрати врожаю. В Альфа-Банку Україна рішення про надання фінансування бізнесменам приймають протягом 5-ти робочих днів. Крім того, банк пропонує індивідуальний графік для кожного клієнта, виходячи зі специфіки його господарської діяльності.

АТ «Альфа-Банк». В Державному реєстрі банків № 158. Ліцензія НБУ №61 від 05.10.2011 р. Усі види банківських послуг

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ