Залізовмісні мікродобрива підвищують стійкість кукурудзи до весняних заморозків, – дослідження
Похолодання в період розвитку кукурудзи від 4-х до 8-9 листків призводить до ризиків зменшення надходження в рослини заліза на чорноземних ґрунтах через достатньо високий уміст кальцію в кореневмісному шарі. Тому внесення мікродобрив, що містять залізо, допоможе рослинам кукурудзи вистояти під час весняних заморозків.
Таку пораду дають науковці Інституту ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського НААН, пише журнал The Ukrainian Farmer.
У випадках різкого зниження температури блокування потрапляння заліза в рослини відбувається на етапі надходження в коріння.
Тому непоганий відгук на чорноземі звичайному кукурудза дає за застосування у фазу росту рослин від 4-х до 8–9 листків за умов зниженого температурного фону позакореневого підживлення мікродобривами, що містять залізо, та регуляторів гумінової природи росту з адаптогенними властивостями.
Нагадаємо, в «Кусто Агро» нова технологія внесення рідких добрив дала 10% прибавки врожайності кукурудзи. Раніше було названо найбільш придатні ґрунти для вирощування кукурудзи у монокультурі.