Агрономія

ЄС знижує допустимий рівень залишків хлорпірифосу в сільськогосподарській та харчовій продукції

ЄС ухвалив рішення щодо зниження максимально допустимого рівня залишків хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу в сільськогосподарській та харчовій продукції.

Про це повідомляє прес-служба Європейської бізнес-асоціації.

Як зазначається, нові норми будуть застосовуватися як до продуктів харчування, вироблених в ЄС, так і до імпортних, та вступають в силу з жовтня 2020 року.

Відповідно, починаючи з жовтня 2020 року буде заборонено ввезення до країн ЄС сільськогосподарської продукції, що містить залишки цих речовин більше 0,01 мг/кг.

«Цей показник є надзвичайно низьким, що може значно ускладнити ввезення до ЄС продукції, під час виробництва та зберігання якої застосовувались вказані речовини», – йдеться в повідомленні.

Довідка

Хлорпірифос та хлорпірифос-метил – це інсектициди, які використовуються для боротьби з комахами-шкідниками на низці культур. Хлорпірифос-метил також використовується для обробки зернових культур, що зберігаються на зернових складах, а також порожніх складів. Це стосується наступної продукції: зернові культури, зокрема, ріпак, соняшник, соя та кукурудза; продукція тваринного походження; фрукти та овочі.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!