Агрономія

Які особливості підготовки ґрунту під сівбу пивоварного ячменю, – досвід

Які особливості підготовки ґрунту під сівбу пивоварного ячменю, – досвід

У господарстві «Агрокрай» відводять під пивоварний ячмінь 250 га. Тут мінімізують обробіток ґрунту, щоб, зокрема, зберегти вологу.

Про такий досвід розповів головний агроном господарства «Агрокрай» Василь Косюк в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.

«Глибина посівів ячменю становить 3-4 см. У важкі суглинки або глинисті ґрунти бажано загортати не більше як на 2,5 см»,

– зазначає агроном.

Пивоварний ячмінь – яра культура, а навесні зазвичай посівам бракує вологи. Тому, за словами Василя Косюка, весь обробіток ґрунту має бути спрямовано на її збереження.

«Навесні проводимо якомога ранню сівбу. Тобто як тільки можна зайти в поле і є фізичне дозрівання ґрунту, значить час сіяти ячмінь. Цього року ми вкотре у цьому переконалися, розпочавши сівбу 24 лютого»,

– додав фахівець.

Раніше було названо найкращі попередники пивоварного ячменю.