Вирощування сорго все більш перспективне в умовах глобального потепління
В умовах глобального потепління важливо не тільки використовувати покращену генетику різних культур, а й вирощувати нові посухостійкі зернові культури, як, наприклад, сорго.
Таку думку висловив Сергій Мельничук, керівник відділу з розвитку портфоліо зернових та кормових культур компанії ТОВ «Євраліс Семенс Україна» – бренд Lidea, пише журнал The Ukrainian Farmer.
«Сорго активно використовують у харчовій промисловості та в годівлі тварин у різних країнах, – зазначив він. – У Молдові сорго використовують у виробництві спирту, а в Румунії – віскі, в Іспанії – у відгодівлі свиней для виробництва хамону».
Порівнюючи з кукурудзою, сорго потребує значно менше вологи, здатне розірвати сівозміну на полях, де є проблеми з вовчком і діабротиком.
В Україні культура ще не набула популярності, але, зважаючи на її перспективність, Lidea розробила лінійку ранньостиглих і посухостійких гібридів сорго для вирощування культури у різних кліматичних зонах.
Нагадаємо, насіння українського сорго купує Кувейт та Ізраїль. А новий сорт сорго може стати замінником фосфорних добрив.