Агрономія
Головне:
Агрономія

Вміст жиру в зерні кукурудзи зменшується при додаванні міндобрив, - дослідження

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

З покращенням фону мінерального живлення, тобто за внесення мінеральних добрив й особливо азотних, кількість жиру в зерні гібридів кукурудзи зменшувалася.

Такі висновки відповідно до результатів досліджень гібридів кукурудзи було зроблено фахівцями Інституту зрошуваного землеробства НААН, пише журнал The Ukrainian Farmer.

В середньому по всіх гібридах і роках досліджень за вирощування рослин кукурудзи по фону внесення рекомендованої дози мінерального добрива (N150P90) уміст жиру в зерні становив 3,34%, а розрахункової дози на запланований (14 т/га) рівень урожайності зерна (N240P0K0) — 3,27%.

Під впливом мінеральних добрив найбільшою мірою знижувався вміст жиру в зерні ранньостиглого гібрида кукурудзи Степовий. Найменшу кількість жиру містили гібриди Арабат і Каховський, а найбільшу — гібрид Оржиця.

Фахівці зазначають, що найбільшим показник вмісту жиру виявився в зерні гібридів кукурудзи, що вирощували без добрив і без зрошення — 4,63%.

За проведення поливів також без застосування мінеральних добрив уміст жиру в зерні в середньому по всіх досліджуваних гібридах зменшився до 3,48%.

Як повідомлялося раніше, на вміст крохмалю в зерні кукурудзи впливають мінеральні добрива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: