У лободи білої формується резистентність до ацетохлору, – науковець
За даними досліджень Інституту рослинництва імені В. Я. Юр’єва НААН України, ацетохлор у нормі 2,5-3,0 л/га знижує загальну кількість бур’янів у посівах сої на 88-91 %, їх масу – на 88 %.
Про це AgroTimes сказав провідний науковий співробітник відділу рослинництва та сортовивчення Інституту кандидат с.-г. наукРоман Гутянський.
«У першу чергу препарат знищує основні види злакових просовидних бур’янів – плоскуху звичайну, мишій сизий і зелений, а також щириці (звичайну, жминдовидну, білу та інші)», – розповів науковець.
За його словами, відносно стійкими до цього гербіциду є бур’яни з родини капустяних (гірчиця польова, редька дика, падалиця ріпаку) і гречкових (гірчак розлогий, фалопія березковидна), підмаренник чіпкий, куколиця біла, амброзія полинолиста, дурман звичайний, нетреба звичайна.
Натомість, за багаторічними спостереженнями вчених Інституту рослинництва, нині йде процес формування резистентності в лободи білої до ацетохлору.
Нагадаємо, повторне забур’янення посівів кукурудзи виникає через низку чинників.