Пивоварний ячмінь науковець радить розглянути як альтернативу олійним у сівозміні
![Пивоварний ячмінь науковець радить розглянути як альтернативу олійним у сівозміні](https://agrotimes.ua/wp-content/uploads/2023/03/pyvovarnyj-yachmin-744x440.jpg)
Як альтернативний варіант олійним культурам, під якими багато аграріїв планують збільшити площі цього року, варто розглянути збільшення посівних площ під пивоварним ячменем.
Таку думку висловив кандидат сільськогосподарських наук Микола Романенко у журналі The Ukrainian Farmer.
«Це культура, що дуже добре вписується у сівозміну з олійними культурами як організаційно, так і агрономічно», – зазначив науковець.
Зокрема, ярий ячмінь завдяки розміщенню кореневої системи у верхньому шарі ґрунту лишає глибинну вологу для інших культур, які здатні її засвоювати з нижчих горизонтів ґрунту (ріпак, соя, соняшник).
Відома також оздоровча роль ячменю – зменшення навантаження інфекції, наприклад, білої гнилі.
Раніше повідомлялося, які особливості вирощування пивоварного ячменю.