Агрономія

Пивоварний ячмінь науковець радить розглянути як альтернативу олійним у сівозміні

Пивоварний ячмінь науковець радить розглянути як альтернативу олійним у сівозміні

Як альтернативний варіант олійним культурам, під якими багато аграріїв планують збільшити площі цього року, варто розглянути збільшення посівних площ під пивоварним ячменем.

Таку думку висловив кандидат сільськогосподарських наук Микола Романенко у журналі The Ukrainian Farmer.

«Це культура, що дуже добре вписується у сівозміну з олійними культурами як організаційно, так і агрономічно», – зазначив науковець.

Зокрема, ярий ячмінь завдяки розміщенню кореневої системи у верхньому шарі ґрунту лишає глибинну вологу для інших культур, які здатні її засвоювати з нижчих горизонтів ґрунту (ріпак, соя, соняшник).

Відома також оздоровча роль ячменю – зменшення навантаження інфекції, наприклад, білої гнилі.

Раніше повідомлялося, які особливості вирощування пивоварного ячменю.