Підприємство «Барбет» планує вирощувати льон і сафлор
Підприємство «Барбет» постійно експериментує з вирощуванням нішевих культур — гірчиця, льон, нут, просо, сочевиця й сафлор. Нині компанія відпрацьовує елементи технологій вирощування льону і сафлору.
Про це AgroTimes повідомив Олександр Гож, головний агроном підприємства «Барбет» (впроваджує органічне землеробство у Херсонській, Кіровоградській та Миколаївській областях).
«Найперспективнішими для вирощування у регіоні з дефіцитом вологи є більш посухостійкі та менш вибагливі культури — льон і сафлор, тому нині ми відпрацьовуємо елементи технологій їх вирощування» — розповів він.
Підприємство у своїй роботі принципово дотримується науково й практично обґрунтованої сівозміни. Господарства працюють за 4–5-пільної сівозміни, у якій частка бобових культур і сидератів сягає 20%.
Для «Барбет» стабільними культурами є озимі: пшениця, ріпак, горох, ячмінь. Площа під озиминою становить понад 50% структури посівів.
А от соняшник і ріпак — це стратегічно важливі культури для підприємства. Так, ріпак уже п’ять років вирощують під замовлення компанії виробника дитячого харчування HIPP.
Також до основних культур, які вирощують, належать ячмінь, соя, кукурудза та горох.
Нагадаємо, підприємство «Барбет» попередило про загрози для посівів озимини на Півдні. Раніше повідомлялося, за яких умов цього року варто сіяти в Степу олійний льон.