Агрономія

«Ольвія» на Запоріжжі застосовує дві системи обробітку ґрунту під сівбу ріпаку

Цього року агрофірма «Ольвія» на Запоріжжі вперше застосувала дві системи обробітку ґрунту під сівбу озимго ріпаку – класичну та no-till.

Про це у своїй колонці на AgroTimes пише власник ТОВ АФ «Ольвія» та ТОВ «Агро-Давидівка» Анатолій Тиховод.

«Багаторічний досвід вирощування озимого ріпаку в зоні ризикового землеробства підштовхує до пошуків нових підходів і моделей технології. Так, цього року ми експериментуємо зі способами обробітку ґрунту під сівбу цієї культури: на половині площ застосували класичну технологію (дискування), на іншій половині випробовуємо no-till», – зазначив Анатолій Тиховод.

Зокрема, на полях, ближчих до моря, де часті шквальні вітри прискорюють випаровування вологи, ріпак сіють одразу по стерні, щоб хоч трохи захистити ґрунт від вітру.

Нагадаємо, ранні строки сівби озимого ріпаку можуть призвести до здорожчення технології. Раніше повідомлялося, якими трьома помилками найчастіше супроводжується сівба ріпаку.