Агрономія

Обробка насіння сої поліфункціональними бактеріями стримує поширення хвороб

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Обробка насіння сої бактеріями поліфункціональної дії (Bacillus, Pseudomonas), що мають широкий спектр захисних та рістстимулюючих властивостей, зменшує поширення хвороб у посівах культури на 40-60%. 

Про це в коментарі AgroTimes розповіла кандидат с.-г. наук Валентина Сергієнко.

«Ці бактерії сумісні в баковій суміші з азотофіксувальними бактеріями, що дає змогу інокулювати насіння одночасно, а значить, зменшувати витрати», – зазначила науковець.

Валентина Сергієнко нагадала що альтернативою хімічним протруйникам для обмеження розвитку фітопатогенних мікроорганізмів можуть бути біологічні препарати (Біополіцид, Хетомік, Мікосан, Фітоспорин, Ризоплан, Триходермін), що не чинять негативного впливу на формування кореневих бульбочок.

Читайте також: Азотні добрива можуть нашкодити сої

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями