Агрономія

Господарство «С-Альфа Грин» на Харківщині відмовилось від кукурудзи через дефіцит вологи

Господарство «С-Альфа Грин» на Харківщині відмовилось від кукурудзи через дефіцит вологи

Цього року в сівозміні агропідприємства «С-Альфа Грин» на Харківщині – озима та яра пшениці, озимий ріпак, ярий ячмінь і соняшник. Від кукурудзи вирішили поки що відмовитись.

Про це розповів Вадим Скидан, провідний науковий співробітник Інституту рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААН та за сумісництвом керівник ТОВ «С-Альфа Грин», пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Ми намагаємось орієнтуватись на вміст вологи в ґрунті, яка є обмежувальним чинником. Тож надаємо перевагу озимині та соняшнику, який може вологу брати з глибоких шарів ґрунту», 

– зауважив Вадим Скидан.

Обираючи сорти й гібриди, у гос подарстві звертають увагу на їх посухо стійкість. За словами пана Вадима, у ТОВ «С-Альфа Грин» роблять ставку на озимий ріпак іноземної селекції. Натомість на полях господарства себе найкраще рекомендують сорти пшениці української селекції – від Інституту рослинництва ім. Юр’єва (Харків) та Селекційно-генетичного інституту (Одеса). Вони пристосовані до всіх примх погоди, стійкіші та витриваліші й дають непогані врожаї. На переконання Вадима Скидана, горох є найкращим попередником для озимої пшениці.

Нагадаємо, господарство «С-Альфа Грин» на Харківщині впроваджує й розвиває зрошення.