Глибина заорювання решток перед сівбою озимої пшениці залежить від попередника
Для комфортного розвитку рослин пшениці головне – це добре підготувати ґрунт після соняшнику. На цьому наголосив директор із виробництва KSG Agro Дмитро Ємельченко в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer.
«Після збирання врожаю соняшнику, рослинні рештки дискують і заробляють у ґрунт на глибину 10 см, – зазначив він. – А от рештки пшениці чи кукурудзи передисковують на глибину до 5 см і заорюють на глибину до 25 см».
Готуючи ґрунт, уносять мінеральні добрива в достатній кількості.
«Я залишаюсь прихильником класичної схеми підживлення посівів, – додав Дмитро Ємельченко. – Численні дослідження на демоділянках з унесенням біопрепаратів протягом багатьох років не довели економічного ефекту. То який сенс додавати їх у систему живлення?».
Також поля щороку підживлюються рідким гноєм, який отримують зі свинокомплексу агрохолдингу.