Агрономія
Головне:
Агрономія

Експерт розповів як вносити мінеральні та органічні добрива під овочі та польові культури

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Для удобрення картоплі дози мінеральних добрив вигідно збільшувати, якщо одночасно збільшуються і дози гною. Для озимої пшениці доцільно підвищувати дози мінеральних добрив з віддаленням її від року застосування в сівозміні гною або за його відсутності.

Про це AgroTimes розповів експерт-дорадник з агрохімії, кандидат с.-г. наук Броніслав Котвицький.

«У наших дослідженнях ми виявили низку особливостей в удобренні окремих культур. Наприклад, якщо для картоплі доцільно послідовно підвищувати дози гною до 80 т/га, то кукурудза позитивно реагує на підвищення дози гною з 20 до 40 т/га і подальше збільшення дози є невиправданим. За угноєння цукрових буряків (50-60 т/га) економічно доцільно застосовувати середні дози мінеральних добрив – у межах N 120-130 P 140 K 120-140», – зазначив науковець.

Експерт-дорадник наголошує, що, розраховуючи дози добрив, найдоцільніше  застосовувати метод розрахунку на додатковий урожай з використанням нормативів окупності добрив, встановлених для конкретної ґрунтово-кліматичної зони.

Читайте також: Мікродобрива сприяють кращому засвоєнню фосфору та калію

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: