Агрономія

Експерт розповів як вносити мінеральні та органічні добрива під овочі та польові культури

Для удобрення картоплі дози мінеральних добрив вигідно збільшувати, якщо одночасно збільшуються і дози гною. Для озимої пшениці доцільно підвищувати дози мінеральних добрив з віддаленням її від року застосування в сівозміні гною або за його відсутності.

Про це AgroTimes розповів експерт-дорадник з агрохімії, кандидат с.-г. наук Броніслав Котвицький.

«У наших дослідженнях ми виявили низку особливостей в удобренні окремих культур. Наприклад, якщо для картоплі доцільно послідовно підвищувати дози гною до 80 т/га, то кукурудза позитивно реагує на підвищення дози гною з 20 до 40 т/га і подальше збільшення дози є невиправданим. За угноєння цукрових буряків (50-60 т/га) економічно доцільно застосовувати середні дози мінеральних добрив – у межах N 120-130 P 140 K 120-140», – зазначив науковець.

Експерт-дорадник наголошує, що, розраховуючи дози добрив, найдоцільніше  застосовувати метод розрахунку на додатковий урожай з використанням нормативів окупності добрив, встановлених для конкретної ґрунтово-кліматичної зони.

Читайте також: Мікродобрива сприяють кращому засвоєнню фосфору та калію

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!