Агрономія

ЕКОСТЕРН® підвищує інтенсивність деструкції рослинних решток

Усі деструктори БТУ-ЦЕНТР, які входять до нової лінійки –  ЕКОСТЕРН® Класичний, ЕКОСТЕРН® Бактеріальний, ЕКОСТЕРН® Триходерма, ЕКОСТЕРН® Лайт, ЕКОСТЕРН® Ноу­тілл – пригнічують ріст і розвиток патогенних грибів, а також діють на найпоширеніших збудників хвороб у рослин.

Про лінійку деструкторів для точного землеробства йдеться у статті AgroTimes.

Як розповідає видання, в Інституті прикладної біотехнології БТУ­ЦЕНТР 2020 року провели модельні й лабораторні дослідження різних марок ЕКОСТЕРН®.  

Інтенсивність деструкції визначали з використанням соломи пшениці й дерново­підзолистого ґрунту, який має слабкий рівень кислотності, високу забезпеченість фосфором і калієм, низьку — за азотом. Моделювали внесення 10 т/га соломи в шар ґрунту 0–10 см.

У результаті досліджень науковці виявили, що за 30 днів компостування в посудинах із різними марками ЕКОСТЕРН® деструктувалось 25­31 % соломи без додаткового внесення азоту та 36­43% з азотом.

Нагадаємо, завдяки внесенню в ґрунт агрономічно корисної мікробіоти у складі деструкторів рослинних решток сільгоспвиробники мають можливість нівелювати порушення рівноваги в екосистемі, спричинені звуженням сівозмін і широким застосуванням агрохімікатів.