Агрономія

«Борівське» на Вінниччині з переходом на no-till менше застосовує гербіцидів

У фермерському господарстві «Борівське, що на Вінниччині, на 20%, порівняно із 2017 роком, зменшили внесення гербіцидів. Це стало можливим завдяки переходу на технологію no-till.

Про це AgroTimes розповів  голова господарства Роман Годз.

«Збільшене внесення гербіцидів в технології no-till – це міф. Особливо це добре помітно на кукурудзі. Раніше ми застосовували ґрунтовий гербіцид та двічі страховий. Нині, буває, восени вносимо гліфосат у нормі 2 л/га і один раз страховий», – зазначив фермер.

За словами Романа Годза, відійти від застосування великої кількості гербіцидів стало можливим через шар пожнивних рештрк, які не пропускають бур’яни.

Водночас волога під рештками використовується виключно культурною рослиною, а не бур’янами.

Нагадаємо, технологія no-till потребує спеціальних гібридів. Як повідомлялося, перехід на no-till знизив собівартість виробництва в СФГ «Істок» на Київщині. А в ФГ «Борівське» найвищу урожайність кукурудзи дав no-till.