«Агроінновація» адаптує систему підживлення кукурудзи до кліматичних умов
Підприємство «Агроінновація» (Київська обл.) постійно удосконалює систему підживлення кукурудзи – цього вимагають, зокрема, кліматичні зміни.
Про це розповів директор компанії «Агроінновація» Сергій Шепетко в інтерв’ю кореспонденту журналу The Ukrainian Farmer.
Нещодавно почали мульчувати пожнивні рештки кукурудзи, проводячи операцію відразу по закінченні збирання врожаю. Крім того, на поля по мерзлоталому ґрунту вносять карбамід. Навесні – закривають вологу, здійснюючи боронування.
Під сівбу вносять нітроамофоску й карбомід – до 200 кг/га.
«Чим більше внесеш добрив – тим кращий ефект. Але ще є такий чинник, як фінансові витрати», – зауважує Сергій Шепетко.
Тому цьогоріч господарство планує почати вносити курячий послід – таким чином розраховує отримати подвійну вигоду: заощадити на підживленні й зменшити хімічне навантаження.
Приорювання пожнивних решток на полі вимагає ретельнішої уваги до сівби: підготовки рівномірного за глибиною насіннєвого ложа.
Досягти позитивного результату дозволяє застосування турбоножів безпосередньо перед сівбою.
Нагадаємо, «Агроінновація» на Київщині відмовилася від гібридів кукурудзи з пізнім ФАО, а ще вносить ЗЗР на посіви кукурудзи квадрокоптером.