Агромаркет

За форвардними контрактами слід продавати не більше 1/3 потенційного врожаю, - думка

Виходячи на зовнішній ринок, господарству слід реально оцінювати свої можливості і за форвардними контрактами продавати не більше 1/3 потенційного врожаю, решту – за спотовими.

Про це пише власник ТОВ «Лоретта Агро» (Хмельницька обл.) Ігор Мельник у своїй колонці на AgroTimes.

«Одним із найважливіших аспектів у роботі з міжнародними контрактами є своєчасність і точність виконання їх умов. «Якщо ми законтрактували, наприклад, 2 тис. тонн кукурудзи з поставкою у жовтні, то виконати цю умову повинні з точністю до дня», – зазначає фермер.

За його словами, якщо господарство не матиме необхідного обсягу зерна, перестрахуватися «чужим» не вдасться, оскільки це вже зовсім інша юридична процедура: докуповуючи зерно в іншого виробника, агропідприємство автоматично переходить у статус трейдера і втрачає податкову пільгу, адже її отримує лише безпосередньо виробник, який експортує.