Як розвиватиметься європейський аграрний ринок у найближчі роки, - дослідження
Corteva Agriscience спільно з Financial Times Group провели дослідження «Сталі продовольчі системи Європи». За його результатами, у наступні п’ять років понад дві третини опитаних фермерів планують використовувати продукти, отримані завдяки новим методам селекції рослин, в той час як більше половини споживачів позитивно ставляться до застосування цих технологій.
Про це повідомляє пресс-служба компанії Corteva Agriscience.
Дослідження також показало, що європейські споживачі та фермери вважають сталий розвиток головним пріоритетом, і вони відкриті до інноваційних технологій, які можуть сприяти виробництву більш поживних та корисних продуктів.
«Купуючи продукти харчування, виготовлені сталим методом, споживачі перш за все дбають про скорочення відходів, надання підтримки дрібним фермерам та зменшення кількості синтетичних засобів захисту рослин», – ідеться в повідомленні.
Крім того, дослідження демонструє, що більше чверті фермерів вважають задоволення потреб споживачів найбільшим викликом у найближчий час, порівнюючи його по важливості з боротьбою з великою кількістю шкідників.
Також фермери визнають, що суспільство стало більше довіряти новим методам селекції рослин, таким як CRISPR-Cas / редагування генів. Фермери вірять, що майже дев’ять з десяти споживачів готові платити більше за товари, виготовлені з використанням інноваційних технологій.
«Це дослідження показує, що існує реальна потреба в більш сталому виробництві продуктів харчування в Європі. Corteva Agriscience володіє хорошим потенціалом для підтримки двостороннього діалогу про сталий розвиток сільського господарства, надаючи фермерам не лише бачення зі сторони споживачів, а також можливість бути почутими», – зазначив президент Corteva Agriscience в Європі Ігор Тесленко.
Довідка
Дослідження базується на двох опитуваннях, в яких взяли участь 600 власників та керуючих фермерськими господарствами з Франції, Німеччини, Італії, Румунії, Великобританії та України, а також 2500 споживачів з Франції, Німеччини, Італії, Румунії, Великобританії та України.
Додати коментар