Як американські садівники зберігають яблука й черешню
Фруктова компанія Stemilt (штат Вашингтон, США) має два величезні сортувально-пакувальні комплекси для яблук і черешні.
Зокрема, сортувальний цех черешні – один із найбільших у світі. За сезон із нього виходить 3 млн ящиків вагою 7 кг кожний, пише журнал «Садівництво по-українськи».
Для того, щоб надати плодам привабливого блиску, їх обприскують слабким розчином цукрового сиропу, а потім просушують і запаковують.
У такому стані черешня може зберігатись у холодильнику кілька місяців.
Яблука ж обробляють спеціальним харчовим воском рослинного походження, який закуповують у Бразилії.
Так, у середині серпня тут здійснювалася доробка торішніх яблук сортів Ред і Голден Делішес, які зберігались із використанням препарату на основі 1-МЦП і нічим не відрізняються від свіжозібраних.
Додати коментар