Виноробам, які виготовляють вино з власного винограду, спростили отримання ліцензії
Президент України 17 квітня підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва теруарних вин і натуральних медових напоїв», повідомляє «Укрінформ».
Документ передбачає спрощену процедуру ліцензування виробництва для малих виробництв виноробної продукції на основі декларативного принципу.
Після прийняття цієї законодавчої ініціативи винороби, які виготовляють вино з власного винограду, зможуть отримати ліцензію на виробництво без проходження атестації, але за умови відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства для малих виробництв виноробної продукції.
Контроль якості та безпеки вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових здійснюється акредитованою лабораторією, уповноваженою компетентним органом згідно з вимогами чинного законодавства.
З набуттям законом чинності винороби не муситимуть одержувати майже 160 дозвільних документів для отримання ліцензії на виробництво.
Додати коментар