Світові ціни на цукор у травні зменшились на 3,2%
Середнє значення Індексу цін на цукор ФАО в травні склало 176 пунктів, що на 3,2% нижче квітневого рівня.
Основним фактором зниження цін порівняно з минулим місяцем були прогнози зростання виробництва цукру в Індії, яка є найбільшим світовим виробником цукру, повідомили в ФАО.
Крім того, зниження світових цін на енергоносії зробило негативний вплив на світові ціни на цукор, оскільки виробники перемкнулися на перероблення цукрової тростини на цукор замість етанолу.
Інформації про те, що виробництво цукру в Бразилії в 2018/19 маркетинговому році, що закінчився 31 березня 2019 року, скоротилося на 17% порівняно з минулим сезоном виявилась недостатньо для нейтралізації знижувального тиску на ціни.
Додати коментар