Агромаркет
Головне:
Агромаркет

Світові ціни на цукор: низхідний тренд

Світові ціни на цукор: низхідний тренд

31 жовтня 2016 року ф’ючерси на цукор-сирець продовжують зменшуватися.

Про це повідомляє асоціація «Укрцукор», посилаючись на дані Nasdaq.

У США ціни на цукор-сирець для поставки в березні впали на 2,6% – до 21,57 центів/фунт ($475/тонна) – найнижчий рівень від 15 вересня.

Аналітики давно попереджали про ризик зниження ціни на цукровому ринку в зв’язку з його тривалим та стійким бичачим трендом.

Новини про виробництво цукру в Бразилії, найбільшому в світі виробнику цукру-сирцю, не змогли зупинити продажі. Аналітики очікували, що в першій половині жовтня в центрально-південному регіоні Бразилії, який вирощує 90% цукрової тростини, виробництво цукру досягне 2,3 млн тонн.

Бразильська галузева група Unica повідомила, що цукрові заводи центрально-південних регіонів переробили 32 млн тонн тростини – на 11,9% менше порівняно з аналогічним періодом роком раніше. Проте виробництво цукру склало 2,2 млн тонн – на 6,8% більше, а виробництво етанолу – 1,4 млрд л (–17%). Щоб задовольнити очікування аналітиків, залишилося виробити ще 5 млн тонн цукру з цьогорічного врожаю.

Нагадаємо, 28 жовтня у США ф’ючерси на цукор-сирець для поставки в березні впали на 1,9% до – 22,16 центів/фунт ($488/тонна). Падіння спричинило те, що Китай, найбільший покупець цукру, почав продавати цукор зі своїх держрезервів для підтримки внутрішніх поставок.

Сільськогосподарське бюро Beijing Департаменту США прогнозує зменшення імпорту цукру в Китаї в 2016-2017 роках до 6 млн тонн – на 1,9 млн тонн менше, ніж офіційна оцінка Мінсільгоспу США. За офіційними даними, з початку року Китай імпортував 2,62 млн тонн цукру проти 4,85 млн тонн у 2015 році.

Клаудіу Коврига, аналітик Platts Kingsman, вважає, що, завдяки додатковим поставкам із держрезервів, Китай імпортує не більше 350 тис. тонн цукру в четвертому кварталі поточного року проти 700 тис. тонн за аналогічний період 2015 року.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Журнали