Посівні площі під українською пшеницею поступово скорочуються – дослідження
У Північному регіоні України посівні площі під пшеницею зменшують на користь кукурудзи. Однак ця тенденція характерна для всієї України, оскільки врожайність пшениці знижується.
Про це зазначила менеджер з розвитку в компанії Maxigrain Олена Нероба під час конференції «Вмикаємо сезон. Північний регіон».
«Площі під пшеницею в Північному регіоні зменшились і наразі становлять 24%. Проте регіон все ж виробляє близько 30% українського врожаю пшениці, тому може досить суттєво впливати на ціну. Крім того, середня врожайність пшениці в регіоні трохи вища за середню в країні» – зазначає фахівець.
Разом з тим, вона відзначає, що з 1990 року площі під пшеницею в Україні поступово скорочуються. Зокрема, цього сезону озиму пшеницю засіяли на менших площах, ніж минулого.
«Врожайність пшениці в Україні також поступово знижується. Середня врожайність пшениці, якою ми зараз торгуємо, близько 3,8 т/га» – додає Олена Нероба.
Нагадаємо, що ціни на пшеницю 2 класу у регіонах підвищилися. Крім того, Йорданія закупила українську пшеницю.