Агромаркет

На Житомирщині істотно зменшили площі під озимим ячменем та збільшили – під ріпаком

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

У Житомирській області під урожай 2020 року посіяли понад 220 тис. га озимини, що на 5,1% більше, ніж роком раніше. Із них 175 тис. га посіли підприємства, решту – господарства населення.

Про це свідчать дані Головного управління статистики у Житомирській області.

Зокрема, озимою пшеницею в області засіяно трохи більше 130 тис. га, що на 5,6% більше, ніж під урожай 2019 року.

Площі під озимим житом аграрії Житомирщини збільшили на 6,1% – до 18,852 тис. га, тоді як під ячменем скоротили на 17,8% – до 8,754 тис. га. Натомість посіви озимого ріпаку зросли найбільше – на 38,5%, до 52,947 тис. га.

Більшість змін у структурі посівних площ області відбулися за рахунок підприємств, тоді як у господарствах населення вони лишилися майже без змін, у порівнянні з минулим роком.

Так, сільгосппідприємства Житомирщини на 7% збільшили площі під озимою пшеницею, на 11% – під озимим житом, на 38,6% – під ріпаком. А ось посіви озимого ячменю скоротили на 26%.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями