Маркувати курятину, вирощену без антибіотиків, вітчизняні птахівники почнуть уже цієї весни
Союз птахівників України має намір маркувати курятину, вирощену без антибіотиків.
Про це на прес-конференції повідомив виконавчий директор організації Сергій Карпенко, інформує «Новое время».
Моніторинг залишків антибіотиків у кормах, воді, кінцевій продукції й продуктах життєдіяльності птиці почався в січні, а перші маркувальні знаки на товарах з’являться вже навесні.
Як правило, виробники використовують антибіотики не для того, щоб лікувати птицю, а з профілактичною метою, каже національний консультант і координатор проектів ФАО Віталій Башинський. За його словами, антибіотики завозяться в Україну тоннами що призводить до антибіотикорезистентності. Уникнути застосування препаратів можна, якщо контролювати якість води, проводити фільтрацію повітря та ін.
«Нанесення додаткового маркування на продукцію компаній стане ефективним інформаційним механізмом, який буде свого роду знаком якості пропонованої на ринку продукції, а також надасть їм додаткові конкурентні переваги при виборі споживачами», – зазначив Сергій Карпенко.
Союз птахівників зможе відкликати право маркувати свою продукцію в разі, якщо компанія буде порушувати встановлені вимоги. Планується, що моніторингом якості продукції буде займатися незалежні лікарі, а оплачувати дослідження – виробники.
Нагадаємо, МХП уже почав використовувати на курятині власне маркування «Без антибіотиків».
Додати коментар