Агромаркет

Гастропідприємці отримали гранти від проєкту «Фудбудуємо майбутнє»

П’ять гастропідприємців отримали фінансову підтримку в рамках проєкту  «Фудбудуємо майбутнє», яку запустили «Лавка Традицій» і Mastercard.

Про це повідомляє пресслужби Fozzy Group.

Проєкт спрямований на підтримку крафтових виробників, які постраждали від війни. Бренди вирішили подбати про тих, чиї потреби добре знають: компанія Mastercard вже багато років підтримує представників МСБ, а «Лавка Традицій» – допомагає розвиватися українським гастропідприємцям

Впродовж двох місяців організатори проєкту збирали відеорозповіді учасників з різних куточків країни, аби обрати тих, хто наразі особливо потребує допомоги та має сміливий план для подальшого розвитку. За допомогою звернулося більше сотні гастропідприємців – і новачків, і досвідчених виробників, кожен – з унікальним, чесним та смачним продуктом, виготовленим в Україні та для українців.

За рішенням журі та результатами народного голосування допомогу розподілили наступним чином:

● Фінансову підтримку (сукупний грантовий фонд склав 250 000 грн) отримають:

– Олена Бойченко, крафтовий сир Boychenko cheese

– Валентин Коншен, веганські консерви The Loopci

– Крістіна Кіслих, кондитерська Space Invaders Fudge

– Світлана Чуб, ефірні олії та трав‘яні чаї RICHKA

– Каріна Муль, сімейна пасіка Sweet life

● На 14 (замість десяти запланованих на старті проєкту) учасників чекають консультації з професійними менторами:

– Анна Воронова, крафтова гастрономія «Смак У»

– Олена Заїка, сироварня «Смачний дім»

– Станіслава Бабич, веган-продукція «Хорс»

– Віта Наконечна, напівфабрикати «Баба Peredala»

– Василь Корнет, ферма з вирощування мікрозелені

– Сергій Данчишин, крафтовий шоколад Leopol’

– Оксана Труш, шоколад на меду «Жу-жу shop»

– Олена Дубина, міні-пекарня

– Віра Ковальова, крафтове печиво Healthy Cookies

– Ганна Дондик, продукти переробки з фруктів та овочів

– Євгенія Молчанова, сироварня «Зелений гай»

– Олена Кіріченко, молочне господарство «Марківчанка»

– Яна Душна, виробництво напівфабрикатів

– Світлана Бегей, домашній цех з ферментації

● Усі фудпідприємці, що залишили заявку для участі у проєкті, отримали безкоштовний доступ до курсу прикладних лекцій «Фудпросвіта» від «Лавки Традицій».

Нагадаємо, виробники крафтового соку мріють про сидр і новий сад. Також ми писали, що крафтові сировари потерпають від сирної контрабанди.