Агромаркет

«Астарта» виробила 339 тисяч тонн білого цукру

«Астарта» виробила 339 тисяч тонн білого цукру

«Астарта» завершила виробничий сезон переробки цукрових буряків 2021, який тривав 100 днів. Всього цукрові заводи компанії переробили 1 млн 844 тис. тонн цукрових буряків і виробили з них 266 тис. тонн цукру.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Цукристість сировини збереглася на високому рівні та в середньому по підприємствах компанії становить 17.0% (середнє значення в Україні, згідно з даними «Укрцукру», 16,9%).  

Вихід цукру становив 14.4% (середнє значення в Україні, згідно з даними «Укрцукру», 14.2%). 

«У поточному році цукрові заводи компанії переробили на 18% більше  цукрових буряків у порівнянні з 2020 роком та виробили на 18% більше білого цукру ніж у минулому році. Традиційно 99% цукру, виробленого на наших підприємствах, відповідає вищій категорії якості, з них 53 тис. тонн цукру екстра якості.
Проведені у поточному сезоні організаційно-технічні заходи та впровадження ресурсозберігаючих технологій дозволили АСТАРТІ у т.ч. і підвищити енергоефективність цукрового виробництва та зменшити витрати газу на переробку 1 тонни буряків у середньому на 6% у порівнянні з 2020 роком», – зауважив виконавчий директор «Астарти» Валерій Соколенко.  
Він додав, що цьогоріч Глобинський цукровий завод працював на біогазі, виробленому на Глобинському біоенергетичному комплексі компанії. Альтернативний замінник природного газу виробляється з органічних залишків цукрового виробництва (сирого жому).

Загалом у 2021 році АСТАРТА виробила 339 тонн цукру з цукрового буряку та імпортованого тростинного цукру-сирцю.

Нагадаємо, Астарта посіла 2 місце серед світових агроомпаній у глобальному ESG рейтингу