«Астарта» у 2019 році на 37% збільшила виробництво цукру та побила власний рекорд із переробки сої
За підсумками 2019 року «Астарта» наростила виробництво цукру та переробку сої, збільшила свої зберігальні потужності та обсяги реалізації молока, а також реалізувала кілька інноваційних проєктів.
Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці компанії.
Як зазначається,у 2019 році було вироблено 75,6 тис. тонн екстра білого цукру, що на 37% більше, нід у 2018 році (55 тис. тонн). Також на 31% зменшено втрати цукрових буряків на кагатному полі (факт 0,41%). А частка цукру вищої категорії становить 95,5%.
Було також скорочено споживання газу на виробництво на 3,6%, порівняно з попереднім роком.
Крім того, на цукрових заводах, елеваторах та ГПЗ стартував проєкт «Фабрика ідей» для покращення виробничих процесів.
Агрофірма «Лист-Ручки» успішно пройшла третю щорічну інспекцію сертифікаційного органу «Органік Стандарт» та підтвердила відповідність вимогам органічного виробництва перехідного періоду, а Глобинський переробний завод (ГПЗ) переробив рекордні 230 тис. тонн сої.
Крім того, вперше було експортовано соєву оболонку з ГПЗ до Угорщини та Маврикію.
У тваринництві на кінець 2019 року частка виробництва та реалізації молока екстра ґатунку сягнула понад 80% від загального обсягу, тоді як рік тому цей показник становив 30%.
Елеваторні потужності збільшилися на 183 тис. тонн завдяки запуску Семенівського елеватора на Полтавщині та придбання Красилівського елеватора на Хмельниччин, а судно «Астарти» з пшеницею вперше вирушило до Мексики.
Також у 2019 році в «Астарті» впровадили два модуля диджиталізаціі агровиробництва: Agrichain Land – управління земельними ділянками та управління полями, а також система Agrichain Farm – управління агровиробництвом.
Додати коментар