Фермери під час локдауну продали майже півгектара салатів онлайн
Фермери Ольга та Віталій Шкрібляки з села Велика Знам’янка Запорізької області змогли під час весняного карантину реалізувати салати, що росли в тунелях на площі 0,5 га завдяки соцмережам.
Про це фермери розповіли в коментарі AgroTimes.
«Як і більшість виробників, нас не оминула паніка на початку сезону. Річ у тім, що ми стабільно працювали із HoReCa, – поділилися фермери. – Ми опинилися в ситуації, коли на кінець березня виростили під плівкою велику партію зелених салатів для ресторанів, а тут почався карантин»
Під весняний оборот у них було засаджено салатами 0,5 га в закритому ґрунті, це 11 тунелів.
«В аналогічній ситуації були не лише ми, а й усі наші сусіди в Кам’янсько-Дніпровському районі, що є центром вирощування тепличної продукції в Україні. Фактично, в один момент ми всі лишилися без перспективи продати товар через традиційні канали збуту. Спочатку думали заорати плантацію, але шкода було і вкладених зусиль, і коштів. Тож вирішили посилити торгівлю онлайн, щоб вистачило грошей принаймні на щоденний догляд за посівами. Але все вийшло краще, ніж ми сподівалися. Завдяки нашим зусиллям пропало не більше 20% минулорічного врожаю салатів, хоча ми могли втратити майже все», – розповіли вони.
Замовлень у Facebook було настільки багато, що Шкрібляки їх навіть не встигали обробляти. Замовлення на початку приймали в ручному режимі. Уже значно пізніше з’явилася CRM-форма, що істотно полегшило роботу.
Читайте також: Група виробників навчилася продавати ягоди через інтернет